heeft er iemand nog andere succesrecepten voor vegan brood?
Dit is mijn gebruikelijke vegan EKO broodrecept van de laatste tijd:
eerst:
200 gram volkoren meel van de molen EKO;
0,325 liter lauw water;
scheutje plantaardige zonnebloemolie EKO olie (2 of 3 eetlepels)
Dan:
200 gram volkoren meel van de molen EKO;
zout toevoegen (1 a 2 eetlepels of naar behoefte);
oerzoet, 1 a 2 eetlepels;
twee handjes zonnebloempitten EKO;
een handje pompoenpitten EKO;
een paar lepels sesamzaad EKO;
dan weer:
100gram volkoren meel van de molen EKO;
Deze volgorde hanteer ik zodat het gist het water en het zout niet aanraakt.
1 eetlepel droge gist.
Dit stel ik in op volkoren vlug, de korst op donker.
Als ik snel dit brood wil bakken stel ik het in op normaal (standaard) Dit gaat ook goed, ik hanteer dezelfde hoeveelheden.
Ook andere standen gaat goed , zoals volkoren normaal. Heel veel verschil zit er niet in
Je kan van alles door het brood doen. Olijven, prei, bananen, uien en nog veel meer.
Als je bananen er in doet dan zal je de waterhoeveelheid moeten verminderen.
Succes verders!