Kreeg dit recept via een niet nader te noemen receptenservice via de mail, inclusief een vlotte inleiding:
Februari is een echte snertmaand. En bij snert denken we direct aan verrukkelijke Hollandse erwtensoep. Maar ook de Turken brouwen een voortreffelijke snert. Een heerlijke lichte soep, die u eigenlijk het hele jaar door kunt genieten. Het recept is als volgt:
Ingrediënten (voor 4 personen):
2 fijngesneden uien
1 eetlepel olijfolie
500 gram doperwten (diepvries)
1 krop in repen gesneden sla
3 tot 4 eetlepels grof gesneden peterselie
1,5 liter groentebouillon
4 tot 6 sneetjes ontkorst wittebrood
2 tot 3 eetlepels olijfolie
wat paprikapoeder
wat zout en peper
Bereiding:
Bak de fijngesneden uien gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje in de 1 eetlepel olijfolie. Voeg de doperwten, de in repen gesneden sla en de grof gesneden peterselie toe en schenk er de groentebouillon bij. Breng alles aan de kook en laat de soep gedurende een half uurtje zachtjes pruttelen. Pureer de soep en zeef hem eventueel. Verwarm de soep goed en breng hem op smaak met wat zout en peper. Snijd de sneetjes ontkorst witbrood in dobbelsteentjes en roer er 2 tot 3 eetlepels olijfolie door. Rooster de blokjes brood lichtbruin en krokant in een hete oven (200 graden). Bestrooi de blokjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over de soep.
Kan zelf geen erwtensoep meer zien