Ik heb de afgelopen dagen wat rejuvelac gekweekt (bij deze temperaturen gaat dat snel) en gisterochtend een zak cashewnoten met de rejuvelac en een beetje zout gepureerd (
dit recept). Na 1.5 dagen in het keukenkastje smaakte het mengsel zo intensief (lekker intensief) dat ik besloot dat het tijd was smaakmakers toe te voegen (limoensap, gistvlokken, groene peperkorrels) en bestrooid met gekneusde rode-peperkorrels in de koelkast te zetten.
Volgens het recept is de kaas echter pas na twee weken hard, en wellicht 'oud' na drie weken. Vanaf komend weekend zijn we drie weken weg. Zal ik gewoon de gok nemen en drie weken lang niet naar de kaas omkijken? Dan loop ik ook de minste kans dat ik het experiment onderbreek. Het ergste dat kan gebeuren is dat ik de 'kaas' bij thuiskomst weg moet gooien.
En weet iemand iets leuks voor de overgebleven rejuvelac (behalve dan opdrinken en hopen dat ik er gezond van word/blijf
)?