Toggle navigation
Vegatopia Forum
Index
Help
Kalender
Inloggen
Registreren
Vegatopia
Forumregels
Inloggen
Registreren
×
Close
Inloggen
Remember me
Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests
Kookboeken en zo
Kookboeken: Recensies van de voorkant
« vorige
volgende »
Print
Pagina's:
1
2
[
3
]
4
Omlaag
Kookboeken: Recensies van de voorkant
74 Reacties
51184 Gelezen
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Vegatopia
[Producten] Comptoir Libanais Express - Tony Kitous en Dan Lepard
«
Reactie #40 Gepost op:
21 april 2016, 13:01:06 »
Comptoir Libanais Express - Tony Kitous en Dan Lepard
Tony Kitous, een nieuwe ster in de culinaire wereld en eigenaar van de gelijknamige keten van restaurants in Londen, heeft een nieuw kookboek uitgegeven. Na zijn eersteling 'Comptoir Libanais', dat klassieke Libanese gerechten bevatte, laat dit nieuwe, met vaart geschreven boek je opnieuw kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten en Noord-Afrika, ditmaal met een tachtigtal 'express', in een handomdraai, te bereiden gerechten.
Source:
Comptoir Libanais Express - Tony Kitous en Dan Lepard
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Jam & Zuur - Philippine van der Goes
«
Reactie #41 Gepost op:
16 mei 2016, 19:00:12 »
Jam & Zuur - Philippine van der Goes
Voedsel verspillen is niet meer van deze tijd. Wanneer je groenten of fruit over hebt, kan je ze bijvoorbeeld inleggen. Inleggen (inmaken) is een trend die de laatste jaren bij ons steeds meer te zien is. We kennen allemaal aardbeienjam of ingelegde augurken op zuur, maar dat je nog veel meer kan met deze bewaarwijze bewijst Philippine van der Goes in haar 220-pagina's tellende boek 'Jam & Zuur'.
Source:
Jam & Zuur - Philippine van der Goes
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Papa Kazmi Pure Cook Book
«
Reactie #42 Gepost op:
20 mei 2016, 13:01:15 »
Papa Kazmi Pure Cook Book
Midden in het oude centrum van Delft op nog geen steenworp afstand van de Markt zit Hills & Mills, een restaurant waar de Indiase keuken die van Nederland ontmoet. Papa Kazmi is de kok van dit restaurant en in Papa Kazmi Pure Cook Book hebben zijn kinderen zijn recepten vastgelegd.
Source:
Papa Kazmi Pure Cook Book
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Love & Lemons - Jeanine Donofrio & Jack Mathews
«
Reactie #43 Gepost op:
06 juni 2016, 13:01:02 »
Love & Lemons - Jeanine Donofrio & Jack Mathews
Na een tijdje verlangend te hebben uitgekeken naar het kookboek van Love & Lemons, kwam het dan eindelijk. Het is dan ook een fantastisch mooi kookboek. De zon lijkt te gaan stralen vanaf je bord, met wel 100 zonnige variaties met verse groenten.
Source:
Love & Lemons - Jeanine Donofrio & Jack Mathews
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Eating Apart Together - Tessel Peijnenburg en Nikki Jongman
«
Reactie #44 Gepost op:
27 juni 2016, 13:00:32 »
Eating Apart Together - Tessel Peijnenburg en Nikki Jongman
Het is een, soms lastig, gegeven dat ik maar al te goed herken: vleeseters en vegetariërs aan een tafel. En de kunst om daar creatief mee om te gaan. Tessel Peijnenburg en Nikki Jongman, twee vriendinnen, de een vegetariër de ander vleeseter, die graag samen eten, maakten dit boek 'Eating Apart Together, ruim 40 gerechten waar verstokte vleeseters en fanatieke vegetariërs samen van kunnen genieten'. Een boek dat met behulp van crowdfunding tot stand kwam en in eigen beheer werd uitgegeven. Dat is op zich al een sterk gegeven.
Source:
Eating Apart Together - Tessel Peijnenburg en Nikki Jongman
Gelogd
Vegatopia
[Producten] De hippe vegetari|er - Isabel Boerdam
«
Reactie #45 Gepost op:
18 juli 2016, 13:00:30 »
De hippe vegetariër - Isabel Boerdam
Toen Isabel Boerdam met haar blog begon, was vegetarisch eten nog nog niet zo hip als nu en daar wilde ze verandering in brengen. Vandaar dat haar blog 'de hippe vegetariër' heet. Ondertussen heeft vegetarisch eten een flinke inhaalslag gemaakt en is vegetariër/flexitariër zijn hip.
Source:
De hippe vegetariër - Isabel Boerdam
«
Laatst bewerkt op: 27 september 2016, 00:30:55 door Eelco
»
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Forest Feast kookboek voor kids
«
Reactie #46 Gepost op:
02 augustus 2016, 13:00:12 »
Forest Feast kookboek voor kids
Ruim twee jaar geleden schreef ik een nogal kwijlerige recensie over het prachtige Forest Feast kookboek. Toen ik een half jaar geleden op Instagram zag dat de auteur, Erin Gleeson, bezig was aan een variant voor kinderen, twijfelde ik geen moment en mailde de Nederlandse uitgever, Fontaine, met de vraag of het boek voor kinderen ook in onze boekhandels zou komen. De uitgever ging er direct mee aan de slag en voilà, onlangs viel hij bij me op de mat. Zo kan het gaan!
Source:
Forest Feast kookboek voor kids
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Vlees noch vis – Estée Strooker
«
Reactie #47 Gepost op:
03 augustus 2016, 13:01:25 »
Vlees noch vis – Estée Strooker
De charmante en vrolijke chefkok Estée Strooker heeft een indrukwekkend CV voor haar nog jonge leeftijd. In 2010 won ze Masterchef, in 2011 opende ze haar eigen restaurant ’t Amusement in Arnhem en momenteel presenteert ze op 24Kitchen haar eigen programma Vlees noch vis. Tussendoor schreef ze, ondanks dat ze niet vegetarisch eet, ook nog haar eigen vegetarische kookboek Vlees noch vis waarin ze wil laten zien hoe veelzijdig groente is.
Source:
Vlees noch vis – Estée Strooker
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Arab Food Lovers
«
Reactie #48 Gepost op:
04 augustus 2016, 13:01:11 »
Arab Food Lovers
Vegatopia kreeg de Arab Food Lovers Box opgestuurd om te testen ter lancering van de nieuwe website Arab Food Lovers, waar je Arabische ingrediënten kunt bestellen. Kelly probeerde een aantal recepten en producten voor je uit.
Source:
Arab Food Lovers
Gelogd
Vegatopia
[Producten] De Zilveren Lepel Kookschool - Groente
«
Reactie #49 Gepost op:
18 augustus 2016, 13:00:54 »
De Zilveren Lepel Kookschool - Groente
In deze serie basiskookboeken leerden de makers van het bestverkochte Italiaanse kookboek De Zilveren Lepel ons al pasta, dolci en pizza maken. Nu verblijden ze ons met vijfenzeventig authentieke Italiaanse gerechten met groenten. Omdat de smakelijke eenvoud en elegantie van de Italiaanse keuken meer en meer gewaardeerd wordt én de thuiskok graag niet al te moeilijke doch niet alledaagse gerechten wil maken, kan je dit het juiste boek op het juiste moment noemen.
Source:
De Zilveren Lepel Kookschool - Groente
Gelogd
jol
2.653
Re: [Producten] De Zilveren Lepel Kookschool - Groente
«
Reactie #50 Gepost op:
18 augustus 2016, 13:55:17 »
Klinkt als een leuk boek waarmee ik ook de man aan het werk kan zetten. Ga binnenkort eens in een boekenwinkel vaststellen of het wat voor ons is en zie uit naar de recepten die hier gepubliceerd gaan wroden.
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Nanban - Tim Anderson
«
Reactie #51 Gepost op:
06 september 2016, 13:01:04 »
Nanban - Tim Anderson
Japans eten kan zowel bijzonder lastig zijn voor vegetariërs als bijzonder lekker. Lastig omdat in de Japanse keuken veelvuldig niet-vegetarische bouillon en andere dierlijke ingrediënten worden gebruikt. Lekker omdat de Japanse keuken heel verfijnde gerechten met groenten kent. Beide uitersten komen in Nanban terug.
Source:
Nanban - Tim Anderson
Gelogd
meisbaer
5.627
Re: [Producten] Nanban - Tim Anderson
«
Reactie #52 Gepost op:
06 september 2016, 21:13:56 »
Oei, dat lijkt me een leuk boek! Was altijd al fan van Tim tijdens Masterchef
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Over Rot
«
Reactie #53 Gepost op:
20 september 2016, 19:02:54 »
Over Rot
Ondanks dat je het misschien niet verwacht – Meneer Wateetons schreef onder andere een boek over worst en staat bekend als alleseter – is zijn boek Over Rot zeer geschikt voor vegetariërs. Zijn cursussen fermenteren en vegetarische worst maken (hoe tof?!) zijn dat overigens ook. Om een boek als dit goed te kunnen testen, ben je een paar maanden verder. Dat is bepaald geen straf. Nou en getest, dat heb ik: ik heb er een hobby for life bij.
Source:
Over Rot
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Recepten uit Istanbul - Pomme Larmoyer
«
Reactie #54 Gepost op:
21 september 2016, 13:01:23 »
Recepten uit Istanbul - Pomme Larmoyer
Gevarieerd, verrassend en verfijnd. In het voorwoord van Recepten uit Istanbul bejubelt auteur Pomme Larmoyer het veelzijdige Istanbul en haar dito keuken. En ook voor de gerechten die ze je als lezer voorschotelt, geldt dat er voor ieder wat wils is. Opgelet, dit is een aanwinst voor de (kook)boekenplank.
Source:
Recepten uit Istanbul - Pomme Larmoyer
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Het nieuwe Vegalicious - Alice Hart
«
Reactie #55 Gepost op:
26 september 2016, 13:00:56 »
Het nieuwe Vegalicious - Alice Hart
Zoals de titel al doet vermoeden, is 'Het nieuwe Vegalicious' een vervolg op het uiterst succesvolle Vegalicious uit 2011. Net als toen, is het een dik kookboek, vol met vegetarische (en veganistische) recepten. De nadruk van het boek ligt vooral bij gezonde en gebalanceerde gerechten met veel (seizoens)groenten. Maar dit is echt helemaal geen hip dieetboek, het gaat vooral om lekker en een beetje bijzonder eten.
Source:
Het nieuwe Vegalicious - Alice Hart
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Koch! Vegetarisch - Marijne & Liesbeth Thomas
«
Reactie #56 Gepost op:
12 oktober 2016, 13:00:34 »
Koch! Vegetarisch - Marijne & Liesbeth Thomas
Een Nederlands kookboek over de Duitse vegetarische keuken, geschreven door twee enthousiaste zussen die twee benen op Nederlandse bodem en twee op Duitse moezelgrond hebben. Als Nederlander die al jaren in Duitsland woont, was ik natuurlijk nieuwsgierig: hoe Duits zijn de recepten in dit boek en op welke punten denken de dames dat de Duitse keuken anders is dan de Nederlandse keuken?
Source:
Koch! Vegetarisch - Marijne & Liesbeth Thomas
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Bieslook & polenta - Susann Probst en Yannic Schon
«
Reactie #57 Gepost op:
03 november 2016, 13:00:18 »
Bieslook & polenta - Susann Probst en Yannic Schon
Een kookboek van de bloggers van Krautkopf, dat beloofd veel goeds. Het onderschrift van het kookboek luidt ‘Vegetarisch koken op z’n Berlijns’, waardoor je zou kunnen denken dat het boek uitsluitend recepten uit de Duitse keuken bevat. Dit is niet het geval, de nadruk ligt op recepten met seizoensproducten die in Berlijn goed verkrijgbaar zijn. Het is een mooie, afwisselende verzameling recepten geworden, ingedeeld op seizoen en begeleid door sfeervolle foto’s.
Source:
Bieslook & polenta - Susann Probst en Yannic Schon
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Sirocco - Sabrina Ghayour
«
Reactie #58 Gepost op:
10 november 2016, 13:00:33 »
Sirocco - Sabrina Ghayour
Sirocco, een hete droge wind die door de keuken waait. Dat is althans wat de auteur, Sabrina Ghayour (ook bekend van Persiana), beoogd met dit nieuwe kookboek. Deze wind die van oost naar west waait en qua naam zijn oorsprong leent uit het Spaans-Arabisch en Italiaans dient als inspiratiebron voor dit boek. Of het boek was af en Sabrina en uitgever bedachten toen de naam. Dat mag ook, maar dat eerste klinkt romantischer, nietwaar?
Source:
Sirocco - Sabrina Ghayour
Gelogd
Vegatopia
[Producten] Greens that taste like friendship - Seppe Nobels
«
Reactie #59 Gepost op:
18 november 2016, 13:00:29 »
Greens that taste like friendship - Seppe Nobels
Seppe Nobels, die met zijn Antwerpse groenterestaurant Graanmarkt 13 tot de wereldtop van de groentekeukens behoort, heeft een nieuw kookboek uit. Daarin stelt hij 104 vegetarische groentebereidingen voor 52 weken voor. We zijn blij dat hij die niet enkel voor zijn eigen restaurant houdt.
Source:
Greens that taste like friendship - Seppe Nobels
Gelogd
Print
Pagina's:
1
2
[
3
]
4
Omhoog
« vorige
volgende »
Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests
Kookboeken en zo
Kookboeken: Recensies van de voorkant