Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 35 gasten bekijken dit topic.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.576
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23560 Gepost op: 19 januari 2024, 18:38:39 »
Een simpele chili, of misschien kan ik het zelfs een chilibowl noemen, want ik eet hem uit een kom. Bruine bonen, maïs, bloemkool, wortel, paprika en bosui in een kruidige tomatensaus (knoflook, pepertje, schepje koffie, laurierblad, kaneel, citroensap). Lekker snel klaar en lekker verwarmend. Vanavond blijf ik waarschijnlijk in Mexicaanse sferen met wat tortillachips en (zelfgemaakte) guacamole als avondsnack.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.595
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23561 Gepost op: 19 januari 2024, 23:40:17 »
Knöpfle met groene paprika, knoldelderij, prei en ui, met stukjes Plus veg chorizoworstjes.

Morgen andijviestamppot, met vivera spicy drumsticks.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.576
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23562 Gepost op: 20 januari 2024, 19:27:52 »
Flammkuchen! Witlof, aubergine, champignons, snippertjes knoflook en peper op een dun yoghurtlaagje, bestrooid met wat geraspte kaas. Een lekkere combinatie.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sven

  • *****
  • 3.907
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23563 Gepost op: 20 januari 2024, 21:41:38 »
Puree van aardappel en zoete aardappel, spitskool in roomsaus, spinazieburger.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.576
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23564 Gepost op: 21 januari 2024, 19:33:22 »
Andijviestamppot met erbij tofuschnitzeltjes (tofu met een dun laagje mosterd gewenteld in panko).

Vanochtend bij de brunch had ik, geïnspireerd op de msabbaha van kikkererwten, een vergelijkbare dip gemaakt van bruine bonen, gekruid met bosui en peterselie. Die komt vaker op tafel.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.595
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23565 Gepost op: 21 januari 2024, 22:50:51 »
Volkoren wraps met kerrieaardappels, bloemkool en paprika. Met hardgekookte eiren.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.576
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23566 Gepost op: 22 januari 2024, 19:29:57 »
Een simpel stoofje van bloemkool, bospeen, bleekselderij en bruine bonen in een kruidige tomatensaus. Erbij basmatirijst.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23567 Gepost op: 23 januari 2024, 00:18:28 »
Zaterdag zouden we uit eten gaan maar helaas, blessures gooiden roet in het etentje. Het gevolg was 2 dagen boerenkool op een rij, voor ons geen straf want we vinden het allebei erg lekker.
Vandaag pompoen tomatensoep met feta en een olijvenbroodstengel.

Offline Sam

  • ******
  • 7.151
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23568 Gepost op: 23 januari 2024, 15:16:41 »
Tomaten-wortelsoep met mijn eerste zelfgebakken volkorenbrood van zelfgekweekte zuurdesem. Het brood mag nog wat luchtiger, maar is erg goed van smaak en heeft een fijne korst.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.576
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23569 Gepost op: 23 januari 2024, 18:26:22 »
Tomaten-wortelsoep met mijn eerste zelfgebakken volkorenbrood van zelfgekweekte zuurdesem. Het brood mag nog wat luchtiger, maar is erg goed van smaak en heeft een fijne korst.
Volkorenbrood van zuurdesem is natuurlijk relatief compact, maar je ook wat droge gist kunnen toevoegen om de zuurdesem iets te helpen, en/of iets meer 'gewone' bloem (of spelt) gebruiken. De korst vind ik inderdaad het allerlekkerste aan het brood.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.576
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23570 Gepost op: 23 januari 2024, 19:37:43 »
Een risotto van arboriorijst en berglinzen, gevuld met bloemkool en bosui, gekruid met knoflook, pepertje, salie, miso en een klontje boter op het eind.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sven

  • *****
  • 3.907
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23571 Gepost op: 23 januari 2024, 20:12:13 »
Kruidige courgette en aubergine met rijst.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.576
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23572 Gepost op: 24 januari 2024, 19:37:54 »
Tagliatelle in pompoensaus.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sven

  • *****
  • 3.907
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23573 Gepost op: 24 januari 2024, 21:57:05 »
Vanmiddag buffet bij Pure Veg India. Vanavond daarom iets lichts: pasta met witlof.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.595
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23574 Gepost op: 24 januari 2024, 22:29:10 »
Stamppot van wortel, knoldelderij en pastinaak. Met gebakken rooktofu en een jus van rode uien. Ik verzin net dat dit een soort van fancy versie van hutspot is.

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23575 Gepost op: 24 januari 2024, 23:34:14 »
Toen ik gisteren thuiskwam stond de man in de keuken, hij maakte een grote pan paddestoelen risotto. We aten er 2 dagen van, ik maakte er een salade bij met peer en walnoot.
Morgen een activiteit van de personeelsvereniging met vooraf samen pizza eten.

Offline Sam

  • ******
  • 7.151
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23576 Gepost op: 24 januari 2024, 23:50:27 »
Tomaten-wortelsoep met mijn eerste zelfgebakken volkorenbrood van zelfgekweekte zuurdesem. Het brood mag nog wat luchtiger, maar is erg goed van smaak en heeft een fijne korst.
Volkorenbrood van zuurdesem is natuurlijk relatief compact, maar je ook wat droge gist kunnen toevoegen om de zuurdesem iets te helpen, en/of iets meer 'gewone' bloem (of spelt) gebruiken. De korst vind ik inderdaad het allerlekkerste aan het brood.
Dank voor de tips! Gist ga ik niet toevoegen, maar ik ga wel mengen met 1/3 gewone bloem. Dat werkte voor de pizzabodem ook heel goed. En mijn 3cm dikke pizzasteen is ook heel fijn om brood op te bakken.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.576
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23577 Gepost op: 25 januari 2024, 19:58:18 »
Een ovenschotel van aardappel, bloemkool en bleekselderij in mosterdsaus, bedekt met een laagje mozzarella en bestrooid met nigellazaad.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23578 Gepost op: 26 januari 2024, 09:47:12 »
Een lang weekend in Salland op een plek waar voor de vegetariër niet veel te beleven valt. Dus vanavond zelf meegebracht brood met kaas en salade tussen de saunarondes door, we zitten in een luxe huisje en gaan onszelf verwennen. Toe thee met gebak en bonbons 🥳

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.576
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #23579 Gepost op: 27 januari 2024, 19:38:31 »
Gisteren aten we tagliatelle in salieboter met erbij een uitgebreide salade. Vanavond aten we spruitjesstamppot met erbij twee kaas-courgette-havervlokkenburgertjes.
Gemüse ist mein Fleisch