Gisteren jasmijnrijst (Basmatirijst van Tilda heeft geen geur meer, deze trouwens ook niet), gebakken tempe, champignon-kaasburger, venkel-selderieknolsoep, in olijfolie en boter gestoofde koolrabi, mango pickle, gumbo van grote witte en bruine bonen met garam masala, komijn, madrascurry en sojasaus.
Vandaag naar Mei Wah in Eindhoven, een Chinees, Winner “ Asian restaurant of the year 2019” by Gault & Millau, die me meldt dat hij heel goed veggie kan koken en of ik het alsjeblieft even van te voren wil melden, dan kan de kok iets extra’s doen. Een dochter vertelde me dat er een gezelschap kwam, waarvan er een een veganist bleek te zijn. De restauranthouder zei: Geen probleem, ik zal lekker eten voor u maken en voor meneer de veganist extra lekker. Tja, dus onaangekondigd kan ook.
Ik denk dat ik maar eens met Sven in Brussel op restaurant ga.