Vegetarische barbecue bij 'hondenvrienden' in de Lüneburger Heide. Altijd leuk om te zien en te proeven wat anderen verzinnen. Gevulde reuzecourgette uit eigen tuin (met eigen vruchtvlees, ui, kaas), zwarte-bonenburgers (zelfgemaakt) en spiesjes met lekkere marinade (sojasaus, sesamolie, tomatenpuree, citroen, gember, pepertje, suiker) van de barbecue. Erbij zelfgemaakte broodjes (voor de burgers) met zwart sesamzaad, pastasalade met kerstomaat, mozzarella en rucola, en aardappelsalade (de Noord-Duitse variant met mayonaise en augurk). En stokbrood met een ontzettend lekkere dadeldip, gemaakt door zoonlief.
De barbecue was heel traditioneel domein van de gastheer. Het rooster was grondig schoongemaakt, maar meneer was duidelijk net zo trots op 'zijn' vegetarische creaties (door vrouwlief voorbereid, dat dan weer wel natuurlijk) als op de lappen vl33s die hij doorgaans (ook) op 'zijn' Weber klaarmaakt
.