Kala of cala (die naam leerde ik van een Antilliaanse buurtgenote) zijn falafels, die je van allerlei boon-erwtsoorten kunt maken. Ik maakte ze van gekookte bruine bonen, diepvrieserwtjes, een klein restje sugar snaps, ui, knoflook, koriander, zout en sojasaus, een beetje meel. Alles gemixt behalve het meel. Dan meel erin. Je moet proberen of de kala bij het frituren goed pakt, indien niet dan iets meer meel. Je kunt ook tempurameel nemen, dat is makkelijker omdat de massa dan vlugger frituurgereed is. Ik geef toe dat dit geen recept is doch een bereid-indicatie. Saus van joghurt, zout, munt, komijn, olijfolie, knoflook. Erbij spruitjes en sperziebonen en kwart aardappelen gefrituurd na even koken. Mangga toe.
Vandaag ketanrol (kleefrijstrol) gevuld met gebakken wortel, paprika, ui, kokos, opgerold en daarna verpakt in plastic folie, vervolgens in kokend water, tofu bestreken met ei en gedompled in sesamzaad en dan gebakken, emping, sambal, zoute joghurt met komkommer.