Ik heb een mooi recept gevonden op
www.veganuts.nl voor een lekkere vegetarische curry met quinoa.
Denk dat het recept voor meer mensen aan te raden is, vandaar dat ik hem ff heb gekopieerd hieronder.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
250 ml Kokosmelk
2,5 eetlepels groene curry pasta
Tofu
½ Courgette
½ Winterpeen
2 teentjes knoflook
80 gram taugé
200g quinoa/zilvervliesrijst
2 eetlepels olijfolie
2 theetlepels limoensap
Bereidingswijze
Kook de quinoa (of de zilvervliesrijst) volgens de gebruiksaanwijzing.
Snij de tofu in kleine blokjes en kruid deze met zee- of kruidenzout.
Verwarm olie in een grote braad- of hapjespan en bak de knoflook hier 1 á 2 minuutjes in.
Voeg vervolgens de tofu erbij.
Snij onderhand de courgette en peen in kleinere stukjes.
Zodra de tofu goudbruin gebakken is kan de kokosmelk en groene curry pasta erbij.
Voeg dan meteen de peen erbij en laat dit 8 minuten sudderen.
Voeg dan de courgette en taugé erbij en laat dit dan nog eens 5 á 8 minuten sudderen (ligt aan de grootte van de groenten).
Zodra het klaar is kunt u de limoensap er nog doorheen doen en.. ENJOY!