Gisteravond conferentiediner in Santiago de Chile. Vooraf empanadas gevuld met (verse) artisjok, bijzonder lekker.
Ha, u moet wel hebben gesmuld. Deden we ook in Chili. Maardat is alweer vier jaar geleden. Die empanadas en humitas sin carne, lekker.
Wij zijn net terug uit Duitsland, Hamburg (er is een heuse veggie Italiaan op de Hallerplatz in de voormalige Joodsewijk Grindel) en daarna Gutshaus Stellshagen, een veggieparadijshotel. Maar na een paar dagen ben je wel beu van al de vele soorten eten in Stellshagen, cornucopia verveelt op den duur. Maar op het landgoed stond een perenboom (en vele andere fruitbomen) met onooglijke peren, maar zo lekker! Niemand plukte ze, ze vielen, dus hebben we maar een zak vol meegenomen. Welk ras? Geen idee. Zoetzuur, stevig, mmm.
En kookboekdames en heer: tevreden??
Gisteren spaghetti met wortel en ui meegekookt, basilicum, gebakken tofu met soja-sherry-knoflooksaus, heiligbonen uit de tuin (een forse soort sperziebonen en de boontjes hebben, als ze rijp zijn en gedroogd als zaad voor volgend jaar, een tekening die op een monstrans lijkt), palmkool uit de tuin.
Vandaag kruidensoep (ui, rozemarijn, salie, marjolein, iets bloemkool), veggie kip, couscousburger, en ik denk een kleine curry met boontjes en venkel.Mijn laatste peer uit Stellshagen toe.