Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 47 gasten bekijken dit topic.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6940 Gepost op: 24 oktober 2013, 09:06:20 »
Ik had gisteren erg goed gelukte pompoensoep en brood met doperwthummus.
This is between me and the vegetable!

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.622
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6941 Gepost op: 24 oktober 2013, 13:03:53 »
Gisteren niet zitten opletten bij het afwegen en teveel rijst gemaakt, dus vandaag nasi goreng, met satésaus en een bamihap van de vegetarische slager. Die zijn trouwens best lekker  :)

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6942 Gepost op: 24 oktober 2013, 13:28:54 »
Bamihap? Geinig, die kende ik nog niet dus bedankt voor de tip Meisbaer!

Vanavond eens zo'n Maaslanderkaasburger proberen. Erbij geroosterde bloemkool en in bouillon gekookte krieltjes.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6943 Gepost op: 24 oktober 2013, 16:11:19 »
Stamppot boerenkool met rode peper, rode paprika en rode ui. Daarbij mosterdsaus en gegrilde stukjes.
Het was lekker! Ik vind het een goede uitvinding van Alert Heijn; boerenkool met extra's.
Vertel deze Nederlander in den vreemde eens: hoe wordt die boerenkool-met-extra's door Albert Heijn verkocht? Als magnetronpakket, als een zak boerenkool met allerlei pakjes en zakjes erbij, of iets dergelijks? En wat mag dat kosten? (Eelco koopt zijn boerenkool op de markt, moet deze zelf nog fijnsnijden, en maakt die extra's er gewoon zelf even bij.)
Ah, gevonden. En nog in de Bonus ook.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6944 Gepost op: 24 oktober 2013, 18:09:29 »
Jammer, ik was net bezig met een antwoord te typen. (In de koeling 400 gram. Er zitten stukjes rauwe boerenkool, rode peper, rode paprika en rode ui in. Ik betaalde 1,49 - in de Bonus, anders 1,99. Andere varianten die er bestaan zijn groene kool met prei en peen en andijvie met tomaat en radicchio.)

Sorry dat het even duurde. :)

Overigens, wij hebben geen magnetron. Ik mis deze ook niet. Zodra we hier kwamen wonen hebben we de magnetron vervangen voor een oven. Ik hou van mijn oven.
Tijd voor een markt hebben en maken we niet. We werken allebei fulltime. Op zaterdag naar de markt zou een optie zijn. We doen het maar soms; ik vind dat er teveel mensen in de stad zijn, terwijl ik in het weekend juist wil ontspannen - en dat lukt me niet met heel veel mensen om me heen.
Groetjes, Antje

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6945 Gepost op: 24 oktober 2013, 19:18:32 »
Moussaka, tzaziki, Turks brood en komkommer.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6946 Gepost op: 24 oktober 2013, 19:53:11 »
Op zaterdag naar de markt zou een optie zijn. We doen het maar soms; ik vind dat er teveel mensen in de stad zijn, terwijl ik in het weekend juist wil ontspannen - en dat lukt me niet met heel veel mensen om me heen.
In Leeuwarden, als ik het wel heb? Ik vind het daar eigenlijk wel meevallen, afgezien van het hoekje Wirdumerdijk-Waagplein. Ik ga in Hildesheim op de zaterdagochtend naar de boerenmarkt.

Vanavond couscous met 'zeven groenten'.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6947 Gepost op: 24 oktober 2013, 20:47:52 »
Daar heb ik best lang gewoond, maar ik woon nu alweer bijna 2 jaar in Gouda.

Wij aten vanavond pita's met aubergine, We love nature hompjes, salie en oregano. Met daarbij/tussen knoflooksaus, olijven en veldsla.
Groetjes, Antje

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6948 Gepost op: 24 oktober 2013, 20:53:59 »
Daar heb ik best lang gewoond, maar ik woon nu alweer bijna 2 jaar in Gouda.
:gossip: Dan moet je je profiel even bijwerken.

Kristof heeft vanavond een bentobox meegekregen, hij heeft een optreden in Hamelen. In de box: grove bulgur met venkel- en karwijzaad; worteltjes met citroen en peterselie; kidneybonen en paprika met pepertje en tomatenpassata; schijfjes koolrabi; yoghurt-mosterddip.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6949 Gepost op: 24 oktober 2013, 21:10:42 »
Ik dacht een kleine portie pasta uit de vriezer te hebben gepakt en deed daar een grote portie gestoofde paprika bij. De pasta bleek gekookte rijst en echt een miniportie, dus het is maar goed dat de paprika eigenlijk teveel was.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.622
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6950 Gepost op: 25 oktober 2013, 13:36:14 »
Pizza! Zelfgemaakt met champies, tomaat, paprika en mozzarella.

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6951 Gepost op: 25 oktober 2013, 13:37:30 »
Er zijn dus meer mensen die periodes heel graag iets eten, leuk om te lezen wat dat is. Mijn moeder werd er vroeger niet zo blij van, want dan wilde ik iets wel twee keer per week eten en haalde ze er veel van in huis, maar net op dat moment was de voorkeur weer overgeslagen naar iets anders  :-[

Vanavond waarschijnlijk roti met paprika, bloemkool en worteltjes. Ik gebruik roti net als pie een beetje voor restverwerking en volg zelden het traditionele recept. Blokjes gebakken tahoe erin lijkt me ook wel lekker. Cuisine sauvage, of keukenbarbarij?

Morgen pizza!
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6952 Gepost op: 25 oktober 2013, 17:02:32 »
Lekkers gehaald bij de toko: nasi,  pittige tempeh, boontjes met tofu, aubergine, taugé, gebakken uitjes, enzovoort...  straks alleen even opwarmen. 

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6953 Gepost op: 26 oktober 2013, 00:02:45 »
Vanavond couscous met 'zeven groenten'.
In het kader van 'periodes': vanavond weer. Dit keer samen met Kristof, met andere groenten, ietsje minder scherp, en een andere mix van specerijen (die ik ook nog eens heb gezeefd).
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6954 Gepost op: 26 oktober 2013, 13:09:46 »
Frietjes met een vegaburger en zelfgemaakte mayonaise met daarbij iets groeterigs, een knapperige salade denk ik.

Hmmm, nu al zin in!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6955 Gepost op: 26 oktober 2013, 14:06:10 »
met daarbij iets groeterigs
Hallo!  :bye:
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6956 Gepost op: 26 oktober 2013, 22:33:14 »
Frituurfeestje: Vivera kaassticks, die nieuwe nuggets, tempura van paprika, aardappel, spinazie en shiso. Dips: sojasaus-rijstazijn, groene pepersaus, wasabimayonaise en salsa.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6957 Gepost op: 27 oktober 2013, 14:33:45 »
Gisteren at ik bij de Librije, fantastisch!

Dat is natuurlijk niet te evenaren, dus dat ga ik ook niet proberen. Vanavond eet ik pita met de nieuwe 'runder'reepjes van ah, paprika, tzaziki en koolsalade.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6958 Gepost op: 27 oktober 2013, 18:58:47 »
Gisteren at ik bij de Librije, fantastisch!

Oe, je gaat vast nog een verslag in de restaurantdraad posten hè?  :kwijl:

Hier dal van gele linzen met curryblad, tomaat en nog veel meer (toor tadka dal). Methi saag (fenegriekblad en spinazie) in mosterdolie met gedroogde chilipepers, zwarte kardemom, kruidnagel en kaneelschors. Paneer jalfrezi met paprika en pepers en een kliekje gele curry met cashewnoten, krieltjes en hard gekookt ei, opgeleukt met pindakaas. Ernaast yoghurt, restje salsa van gister, groene saus en mango chutney. Oh en basmatirijst natuurlijk.

Sin chile, no tiene chiste!

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6959 Gepost op: 27 oktober 2013, 19:11:44 »
Gisteren at ik bij de Librije, fantastisch!

Oe, je gaat vast nog een verslag in de restaurantdraad posten hè?  :kwijl:


Er komt een artikel met foto's aan voor de voorpagina  :)