Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 67 gasten bekijken dit topic.

Online meisbaer

  • *****
  • 5.624
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6840 Gepost op: 07 oktober 2013, 17:48:29 »
Falafal

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6841 Gepost op: 07 oktober 2013, 19:59:53 »
Gisteren gebakken aardappeltjes en salade.
Vandaag pasta met snijbonen, tomaat, paprika, ui en geitenkaas.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6842 Gepost op: 07 oktober 2013, 20:06:18 »
Indiaas besteld: onion bhajee, paneer jalfrezi, dal makhni en knoflook naan. Toen banoffeetoetje van Gü.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6843 Gepost op: 07 oktober 2013, 21:52:53 »
Indiaas besteld: onion bhajee, paneer jalfrezi, dal makhni en knoflook naan. Toen banoffeetoetje van Gü.

Waar?

Hier wraps gevuld met een tomaten/mais/ui/komijn/kaneel/geraspte kaas/yoghurtsalade met japalenos. Later nog een stukje reblochonkaas.
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6844 Gepost op: 07 oktober 2013, 22:32:48 »
Mother India, een van de betere Indiase bezorgers imho, al vielen de bhajees met bijbehorende sausjes wel wat tegen. (Ik ben verwend :-X) Edit: En de rijst was ook wat zompig
« Laatst bewerkt op: 08 oktober 2013, 18:12:04 door Bast »
Sin chile, no tiene chiste!

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6845 Gepost op: 08 oktober 2013, 17:05:33 »
Volop herfst. Veel kastanjes geraapt, sterappels en ook walnoten en hazelnoten. Maar die hazelnoten waren niet goed, dus weggegooid. We bakten licht gegaarde spruiten met gekookte kastanje en knoflook in olijfolie met een scheutje sesamolie.

Vandaag schorseneren met kaassaus en gebakken aardappelen, denk ik.

NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6846 Gepost op: 08 oktober 2013, 17:21:11 »
Gebakken krieltjes, vegaschnitzel, broccoli en geroosterde bietjes.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6847 Gepost op: 08 oktober 2013, 18:56:58 »
Bandnudeln met een pittige pompoensaus (pepertje, knoflook, salie, nootmuskaat, citroensap).
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Salvi

  • **
  • 15
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6848 Gepost op: 08 oktober 2013, 19:09:04 »
Couscous met geroosterde wortelpeterselie, wortel, pompoenpitten en gewone peterselie. Was weer erg lekker :)

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6849 Gepost op: 08 oktober 2013, 19:24:12 »
Quiche met shiitake,  paprika, ui en boerenkaas.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6850 Gepost op: 08 oktober 2013, 19:24:51 »
Basmatirijst, gebakken spitskool met portobello, gebakken tofu, maïskolf. Diverse sambals waaronder erg lekkere appelsambal.
,,,,فلافل

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6851 Gepost op: 08 oktober 2013, 21:51:14 »
Een MC2-burger van de Vegetarische slager op een Twents broodje (AH afbak) met sla, uitjes en komkommer/ tomaat (en mayo en ketchup).

Erbij RAS-frietjes black pepper en een salade van tomaat, radijs en bieslook (beetje olijfolie).

Hmmmm!

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6852 Gepost op: 09 oktober 2013, 06:55:47 »
De dochter die op het eind van de maand voor een half jaar naar Nicaragua vertrekt, heeft een verlanglijstje gemaakt van wat ze nog allemaal wil eten voor haar vertrek. Zondag dus bobotie, gisteren chili con quorn met tortillas. Voor de rest staan er ook nog veel zoet gebak op de lijst.

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6853 Gepost op: 09 oktober 2013, 17:36:28 »
Spaghetti bolognese, met semi-verse pasta van AH. Die vind ik toch eigenlijk minder lekker dan gewoon gedroogde spaghetti, het is zo lastig om er een beetje bite in te houden, hebben jullie dat ook? De vier minuten koken van de verpakking is echt al te lang volgens mij.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6854 Gepost op: 09 oktober 2013, 19:41:53 »
Pasta met pattison, bospeen en tomaat.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6855 Gepost op: 09 oktober 2013, 21:58:16 »
Een geinige variatie op couscous met zeven groenten: pompoensaus (gekookte pompoen met komijn- en korianderzaad, kardemom, gember, knoflook, pepertje, gepureerd in de blender), met daarin koolrabi en kikkererwten. Bestrooid met verse peterselie. En couscous erbij dus.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6856 Gepost op: 10 oktober 2013, 09:33:10 »
Zelf gevouwen dumplings naar recepten van Fuchsia Dunlop met een tofu- en een roerei-Chinese bieslookvulling, waarvan de helft gestoomd en de andere helft gebakken. Rijst-aardappelmeelvellen, gebakken aubergine met mirin, rijst, kool-courgette-appel-gember-soja-sesamdressingsalade, gebakken Chinese bieslook en nog wat losse sojasausjes.
Toe toetjes waar Selly nog iets over gaat schrijven geloof ik.

Dat was bij Selly, waarvoor een dikke pluim wegens ernstig lekker!


Sin chile, no tiene chiste!

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6857 Gepost op: 10 oktober 2013, 10:05:35 »
Zelf gevouwen dumplings naar recepten van Fuchsia Dunlop met een tofu- en een roerei-Chinese bieslookvulling, waarvan de helft gestoomd en de andere helft gebakken. Rijst-aardappelmeelvellen, gebakken aubergine met mirin, rijst, kool-courgette-appel-gember-soja-sesamdressingsalade, gebakken Chinese bieslook en nog wat losse sojasausjes.
Toe toetjes waar Selly nog iets over gaat schrijven geloof ik.

Dat was bij Selly, waarvoor een dikke pluim wegens ernstig lekker!




 :kwijl:


Ik at nasi met spitskool, taugé, rode peper, vega saté, zoetzure komkommer en gebakken uitjes. Erbij heel lekkere paprika laos sambal die ik op de fair kocht.

Vanavond broodje vegaburger met kaas, ui, augurk, ketchup en mosterd, en snijbonen met tomaat en sambal.

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6858 Gepost op: 10 oktober 2013, 10:21:13 »
Gisteren aten we maar liefst 2 curry's: Green curry van Fairtrade (met allerlei groente) en een rode curry gemaakt met de kruiden van Euroma/ Jonnie Boer. Wat een mooie kruidenmixen zijn dat zeg! In van die hebberige blikjes. En geen zout toegevoegd. Ik zag ze al eens bij Jumbo, maar nu zijn ze ook bij AH XL te koop.

Erbji pandanrijst, naanbrood, cashews en veeeeel koriander.

En omdat het zo veel was (en zo lekker), eten we vandaag de restjes. Hmmmmm!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #6859 Gepost op: 10 oktober 2013, 10:35:01 »
Zelf gevouwen dumplings naar recepten van Fuchsia Dunlop met een tofu- en een roerei-Chinese bieslookvulling, waarvan de helft gestoomd en de andere helft gebakken. Rijst-aardappelmeelvellen, gebakken aubergine met mirin, rijst, kool-courgette-appel-gember-soja-sesamdressingsalade, gebakken Chinese bieslook en nog wat losse sojasausjes.
Toe toetjes waar Selly nog iets over gaat schrijven geloof ik.

Dat was bij Selly, waarvoor een dikke pluim wegens ernstig lekker!


Ja joh, dat was lekker zeg, maar Bast schrijft er dus niet bij dat zij de dumplings heeft staan vouwen en nog veel meer heeft gedaan, en haar dumplings waren echt supermooi!
,,,,فلافل