Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 30 gasten bekijken dit topic.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5040 Gepost op: 02 februari 2013, 21:22:30 »
Een goed gelukte dingen-bij-elkaar-gooi-soep. Met een stukje lekkere oranje stilton ernaast.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5041 Gepost op: 02 februari 2013, 21:35:28 »
Die genoemde halloumi, waar koopt men dat in de regio Den Haag?

Wij hebben het ook bij de Ekoplaza in Delft! Wel duurder dan bij de Turk denk ik.


Bio? Dat is tof. Zou je misschien eens willen kijken of ie vega stremsel heeft volgens de verpakking en zo ja welk merk het is, dan kan ik die op de vega-kaaslijst zetten.
,,,,فلافل

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5042 Gepost op: 02 februari 2013, 22:09:27 »
Ik at vandaag zuurkool met appel, rozijnen en aardappelpuree  uit de oven met wat gegratineerde geitenkaas erboven op.
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.673
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5043 Gepost op: 03 februari 2013, 11:56:56 »
Gisteren nasi goreng (met ui, wortel en witte kool). Erbij spruitjes uit de wok met pindasaus.

Vandaag eten we vroeg, want K. heeft voorstelling. Het wordt in ieder geval pasta. Waarschijnlijk fusilli bolognese, of misschien toch penne met pompoensaus.
« Laatst bewerkt op: 04 februari 2013, 01:47:31 door Eelco »
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5044 Gepost op: 03 februari 2013, 13:29:03 »
Gisteravond werd het bij de pizzeria een pizza fungi. Zojuist heb ik de groentekroketten van van dobbe voor het eerst geproefd, lekker!

Na deze uitspattingen ga ik vanavond maar voor gezond. Een flinke salade van kropsla, puntpaprika, witlof, augurk, ei en walnoten. Dressing van turkse yoghurt, dille, knoflook, mosterd, drupje honing...

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5045 Gepost op: 03 februari 2013, 15:05:57 »
Gisteravond Mexicaanse tomatensoep en vandaag bij de lunch de rest. Bij gebrek aan zure room met een flinke kwak kwark erdoor.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5046 Gepost op: 03 februari 2013, 15:06:20 »
Vanavond gourmetten bij schoonouders.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5047 Gepost op: 03 februari 2013, 16:31:21 »
Jan in de pan
Eerste onthulling:  
Sneetjes goed, stevig volkorenbrood langs één diagonaal in tweeën snijden. Beide kanten insmeren met olijfolie waarin knoflook is geperst. In pan bakken aan beide kanten. De gebakken driehoeksels naar wens beleggen. Bijvoorbeeld met: gewelde pruimedanten en kruimelige blauwe kaas, puree van biet, gekookte ui, wortel, bloemkool en op de puree gehakte walnoten en kruiden. Pul lekker bier erbij …De luiaard roostere het brood en smere en belegge het dan. Is minder goed.
Dit gerecht munt ik voor Carnaval 2013. Verwijzing naar Hertog Jan I van Brabant, 13e eeuw, bierdrinker, lekkerbek en minnezanger. Zong hárba lorifà en niemand weet wat dat betekent. Repelsteeleffect

Mijn vrouw maakt gefrituurde camembertprisma's, er is paprikas-gembersoep en er zal ook wel groente en salade zijn. Wellicht aardappel met olijfolie.

Is er ooit geschreven wat de familie Oranje jr. zoal eet en wie daar kookt? Je leest van alles over die familie, maar wat ze eten...
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 16:34:11 door niewied »
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5048 Gepost op: 03 februari 2013, 16:35:28 »
Het doet uw creativiteit in ieder geval goed! Beterschap meneer Niewied!

Ha, veel dank.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5049 Gepost op: 03 februari 2013, 18:25:11 »
Ik ben vooruit aan het koken, andijvietaart met vegusta Chäs en cashewnoten, koolrabirisotto en als ik nog enegie heb als de spinazie ontdooit is, probeer ik ook spanakopita met tofu.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5050 Gepost op: 03 februari 2013, 18:32:45 »
Vandaag Indisch van de bezorgtoko met zelfgemaakte nasi kuning.

Gisteren een ovenschotel van zoete aardappel, gewone aardappel, paprika, ui, knoflook en halloumi met wat honing erover (http://www.nigella.com/recipes/view/double-potato-and-halloumi-bake-184).

Vrijdag basmatirijst met tofu en aubergine in Patak's tikka massala saus. Deze saus was qua geur goed, maar bleef achter in smaak. Volgende keer maar weer hun kruidenpasta.
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 18:40:05 door Hizikigrrrl »

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5051 Gepost op: 03 februari 2013, 18:54:13 »
Salade van venkel/granaatappel/gegrilde courgette met sinaasappelsap, limoensap en arganolie, aardappels met bieslookkwark en Engelse crackers met rabioliakaas.
,,,,فلافل

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5052 Gepost op: 03 februari 2013, 19:50:49 »
Geroosterd brood met kruidenroomkaas, erop een restje gebakken groente en tofu. Echt heerlijk!
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 21:39:32 door haantje »
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5053 Gepost op: 03 februari 2013, 20:36:58 »
Die genoemde halloumi, waar koopt men dat in de regio Den Haag?

Wij hebben het ook bij de Ekoplaza in Delft! Wel duurder dan bij de Turk denk ik.


Ah kijk, dat is simpel. Het was gisteren bij de Griek weer zo lekker!
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5054 Gepost op: 03 februari 2013, 20:56:16 »
Pizza. Een met gegrilde groente en een met kaas.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.673
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5055 Gepost op: 04 februari 2013, 01:45:25 »
Vandaag eten we vroeg, want K. heeft voorstelling. Het wordt in ieder geval pasta. Waarschijnlijk fusilli bolognese, of misschien toch penne met pompoensaus.
Het werd, op aandringen van K., fusilli bolognese. Spannend moment: ook onze vl33setende tijdelijke huisgenoot D.K. uit Oostenrijk vond de bolognese errug lekker.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5056 Gepost op: 04 februari 2013, 11:56:40 »
Ik heb nog een potje currypasta van Patak's staan, dus denk dat het vanavond een curry gaat worden met kokosmelk. Verder met aubergine, champignons en tofu. En dan wilde rijst erbij.

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.929
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5057 Gepost op: 04 februari 2013, 12:07:10 »
Ik gebruik de currypasta van Patak's vaak, maar zelden voor curry's, meestal gewoon door de groente en nepvlees heen. Ik vermoed dat mijn hoed er ook nog goed zou van smaken.

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5058 Gepost op: 04 februari 2013, 12:09:41 »
Ik gebruik de currypasta van Patak's vaak, maar zelden voor curry's, meestal gewoon door de groente en nepvlees heen. Ik vermoed dat mijn hoed er ook nog goed zou van smaken.

Is lekker hoor in curry, vooral met kokosmelk.
Maar in marinades voor tofu en zo, of door de nasi is het inderdaad ook lekker.

Wat eten we vandaag?
« Reactie #5059 Gepost op: 04 februari 2013, 12:15:56 »
Wie wilt er aanschuiven?
Ik heb een quiche gemaakt met: witlof, geitenkaas, walnoten, witte bonen, honing, dille en bieslook. Eerste try-out.  :P