Gisteren: (ik: misosoep met gezouten 'vers' rood-zeewier, lust mijn vrouw niet, te vissig vind ze dat wier) gekookte aardappel met olijfolie, met koflook gebakken zeekraal, afgekoeld en erbij romanesca en lollo rosso sla (schrijf ik dat allemaal goed Selly), citroensap en olijfolie, zout , met wat knoflook gebakken diepvriestofu met een saus van witte wijn, tamari en tomatenpuree en een ijsje van de Unilever toe.
Vandaag: gebakken aardappelen, een balletje gemaakt van rest rijst, rest Hüttenkäse, tofu van gister, een ei, wat bloem, een stukje ontbijtkoek en een teentje knoflook, wat bouillonpoeder, in de blender en dan gefrituurd. Prima balletjes. Zeker een salade en dan denk ik gebakken witlof, want daar is nog veel van. Kan zijn dat het weer anders wordt. Die ontbijtkoek die ik gebruikte is helemaal uitgedroogd. Goed te snijden. Weken in wat port en water en dan wat ijs...mmm.
Wat zou Tofik Dibi eten? Toffe Limburgse maaltijd?