Wat aten we deze week
Zondag 7 vrienden uitgenodigd voor een lunch. Ik wou iets maken met seizoensgroenten wat ook niet té veel rare inspanningen vergde. Daarnaast werken maar 2 van de 4 kookplaten bij mij. Het werd dus: salade rode kool met appel en rozijnen, salade van witlof met witte bonen en mosterddressing, champignons en oesterzwammen met room, warme kikkererwtenpuree met tomaat, knoflook, ui en peterselie. Daarbij stokbrood.
Maandag en dinsdag: stoofpotje van kikkererwten, champignons in een bruine saus. Daarbij gestoomde aardappels en rauwkost
Woensdag en donderdag: zelfgemaakte witte bonen-pindaburgers met rijst en rauwkost.
De burgers waren een puur experiment. Het was wel geslaagd. 1 blik witte bonen, 3 sneetjes bruin brood zonder korst, een paar flinke lepels pindakaas, 1 ui, knoflook, koriander, komijn, sambal, citroengraspoeder, peterselie, sojasaus en indien nodig wat water mengen in de keukenmachine. Burgers maken, door de bloem halen voor meer stevigheid en bakken in een weinig olie. Wanneer je teveel gebruikt wordt het zompig.