Lekker hoor!
We hadden gisteren mijn zus en ouders uit Zeeland te eten.
Ik had een beetje retro kerstdiner genaakt.
Vooraf: groentensoep met balletjes (van veg gehakt) en vermicelli, erbij soepstengels.
Hoofd: paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes, aardappels uit de oven met rozemarijn, pastinaak uit de oven met tijm, gebakken spruitjes met hazelnoot, rode kool (uit een pakje) en een kwarksausje met mayo en veel fijne kruiden.
Toe: chocoladecakeje met amandel, massala stoofpeertjes en een grote schep versgeklopte slagroom. Erbij het ingedikte stoofvocht van de peertjes.
Ik had nog nooit ragout gemaakt, was goed gelukt. Met bouillon gemaakt van gedroogde shiitake's.
Vanavond eten we de restjes op: ik vul de ragout aan met wat prei, met rijst en wat we nog van de spruitjes en rode kool over hebben. En nig een flinke portie stoofpeertjes.