Ik weet niet op welke draad dit bericht thuis hoort. Dus dan maar in deze:
De kantine van faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft krijgt een volledig vegetarisch aanbod. Daarmee is de kantine van de architecten de eerste universiteitskantine in Nederland die geen vlees meer verkoopt, laat de TU Delft weten.
De TU Delft Campus wil in 2030 CO2-neutraal zijn. Om dit te bereiken, heeft de universiteit haar eigen CO2-uitstoot gedetailleerd in kaart gebracht. Het blijkt dat de voedselconsumptie van studenten en medewerkers op de campus het een-na-grootste aandeel in de uitstoot heeft. Op de eerste plek staat het gebruik van gas en elektriciteit.
Het valt me op dat de bij zeer veel veggies ' arme-dierenmotivatie' vervangen is door kooldioxidebezorgdheid.
We aten aardappelpuree (knoflook, magere melk, olijfolie, verse room) gewokte asperge/ui/suikererwt. gebakken tempe, soep van asperge/venkel/bouilllonpoeder, scheut magere melk , glasmie en tarwemeel om iets te binden.