Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 22 gasten bekijken dit topic.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2020 Gepost op: 15 januari 2012, 22:07:24 »
We waren met drie, dus we hadden de aubergineschotel, de tahu rendang (dat is echt een aanrader) en de spitskool (die lekker fris is, een beetje saai, maar wel leuk als je met drie bent en nog twee andere gerechten hebt die iets steviger zijn).
En ook nog de risolles en een pasteitje gedeeld. En lontong en mie en witte rijst.
This is between me and the vegetable!

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2021 Gepost op: 16 januari 2012, 09:32:13 »
Een vriendin maakte gisteren een soort tortilla met pompoen, lekkere salade en rijst. Prima!

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2022 Gepost op: 16 januari 2012, 09:52:06 »
Pannenkoeken (gebruikt als wraps) gevuld met hüttenkäse en gebakken paddestoelen en kruiden, met een bechamelsaus uit de oven. Lekker, maar wel erg machtig.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2023 Gepost op: 16 januari 2012, 14:49:40 »
Gratin dauphinois en savooiekool rolletjes met kaas, een beetje noot, ui, kaas, basilicum en karwijzaad. Een peer toe.

Zeker van ma geleerd?
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2024 Gepost op: 16 januari 2012, 14:56:04 »
Ik had het een paar dagen geleden over de homoniemen van pittig. Bedacht nog dat men in West-Friesland, zo rond Hoorn, een flink meisje een pittigie noemt.

Zo zou je ook een of ander gerecht kunnen noemen bijvoorbeeld kaaskroket met chilisaus: doe mij maar een pittigie!

Welaan, vandaag ketan-basmatirijst (hebben gelijke kooktijd) 2:1. je krijgt dan een Japans-aandoende iets klevige rijst.
Gebakken witlof en gebakken quornstukjes. Denk ook wat miso-mirinsaus. Weet zeker dat mijn vrouw er nog iets bij verzint als ze alniet opeens iets anders wil.

Heer Karl, zag u mijn Eindhovense lijstje?

NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2025 Gepost op: 16 januari 2012, 16:11:06 »
@ heer Eelco: pasteitje ook niet te versmaden, zie onderstaand:

18e eeuw:
Pasteten hin, Pasteten her
was kümmern uns Pasteten?
Die Kumme hier ist auch nicht leer
und schmeckt so gut als bonne chère
von Fröschen und von Kröten
Und viel Paste´ und Leckerbrot
verdirbt nur Blut und Magen.
Die Köche kochen lauter Not
sie kochen uns viel eher tot
Ihr Herren, laßt Euch sagen!
Schön rötlich die Kartoffeln sind
und weiß wie Alabaster!
Sie däun sich lieblich und geschwind
und sind für Mann und Frau und Kind
ein rechtes Magenpflaster
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2026 Gepost op: 16 januari 2012, 17:03:07 »
Gratin dauphinois en savooiekool rolletjes met kaas, een beetje noot, ui, kaas, basilicum en karwijzaad. Een peer toe.

Zeker van ma geleerd?


Ja, dat is een ouderwets gerecht, maar ik heb er niet zoveel kaas in gedaan als er vroeger in ging. En karwijzaad, yum.

Vanavond gebakken verse tofu, een roerbak van shiitake, aubergine en savooiekool met wat Koreaanse chilipasta, Koreaanse rettichsalade die nog over is en dat allemaal gegeten in een wrap.
,,,,فلافل

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2027 Gepost op: 16 januari 2012, 17:10:31 »
Dit is de laatste. Was verbaasd nog een veggie eetlied te vinden:

Nat King Cole and Savannah’s own Johnny Mercer — what a great duo!Our banquet was most proper
Right down to demitasse
From soup to lox and bagels
And pheasant under glass – class!
We thought the chops were mellow
He said his chops were beat – reet!
We served the bones to Henry Jones
‘Cause Henry don’t eat no meat
He’s an egg man
Henry don’t eat no meat
He loves a pullet
Henry don’t eat no meat
A vegetarian
Henry?
Coming mother!
Soup’s on

NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2028 Gepost op: 16 januari 2012, 17:22:01 »
Stamppot boerenkool, vegaworst en veel mosterd. Lekker!
En vandaag deel twee. Wederom lekker en passend bij het weer van vandaag.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline karl

  • *****
  • 6.377
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2029 Gepost op: 16 januari 2012, 17:23:43 »


Heer Karl, zag u mijn Eindhovense lijstje?



Jazeker, heer niewied, en wij zullen ons op basis van dit lijstje ernstig beraden om een juiste keuze te maken.
De zoon van de sterrenchef met de wat verontrustende benaming klinkt wel prikkelend, anderzijds houden we niet van al te lang gerokken maaltijden, men krijgt dan eelt aan het zitvlak. We komen er wel uit, ik zal u zeker verslaggeving doen.

Wat eten we vandaag?
« Reactie #2030 Gepost op: 16 januari 2012, 17:49:20 »
anderzijds houden we niet van al te lang gerokken maaltijden

Wat een grappige woorden kom je soms toch tegen in dat Vlaamse taaltje. Een sterk onregelmatig werkwoord deze keer.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2031 Gepost op: 16 januari 2012, 18:49:31 »
erwtensoep met gerookte tofu.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2032 Gepost op: 16 januari 2012, 19:34:52 »
L staat stamppot te maken. Ik weet eigenlijk niet stamppot wat.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2033 Gepost op: 16 januari 2012, 19:51:37 »
We waren met drie, dus we hadden de aubergineschotel, de tahu rendang (dat is echt een aanrader) en de spitskool (die lekker fris is, een beetje saai, maar wel leuk als je met drie bent en nog twee andere gerechten hebt die iets steviger zijn).
En ook nog de risolles en een pasteitje gedeeld. En lontong en mie en witte rijst.

Ah, die tahu heb ik nog nooit gehad daar, zal eens proberen. Maar het ontbreekt hier meestal aan iemand die er heen fietst en ik vind het stom dat ze niet willen bezorgen  >:(
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2034 Gepost op: 16 januari 2012, 19:59:28 »
Vroeger deden ze dat wel (eens?) maar inderdaad niet meer...
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2035 Gepost op: 16 januari 2012, 20:07:34 »
Vroeger deden ze dat wel (eens?) maar inderdaad niet meer...

Ja of alleen bij mensen in de wijk. Maar ja die kunnen nu juist wel erheen fietsen  ;)
,,,,فلافل

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2036 Gepost op: 16 januari 2012, 20:48:48 »
bij mij bezorgen ze gewoon hoor, duurt wel heel lang, maar als ik dat vantevoren bedenk is dat niet erg.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2037 Gepost op: 17 januari 2012, 16:19:43 »
In Georgië leerde ik kachapuri: een brooddeeg (gist,meel, yoghurt, zout), uitgerold, gevuld met kaas en opgerold in de oven tot gaar. Ik maak nu ook een gegist deeg, maar op pannenkoekendikte, met een ei erin en wat zout plus melk, yoghurt, komijn en tandoori masala. Bakken, kaas erop, oprollen. Groenten: bloemkool, witlof, salade.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2038 Gepost op: 17 januari 2012, 16:28:31 »
O, lekker, khachapuri (ik leerde het daar ook). Ga ik ook weer een keer maken! Lekker bij de bietensoep ook.
This is between me and the vegetable!

Offline Sven

  • *****
  • 3.928
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2039 Gepost op: 17 januari 2012, 16:42:44 »
Dahl van rode linzen volgens het recept van Smulweb. Misschien volgende keer wel een beetje chilipoeder erbij.
Geraspte pastinaak en wortel met een kwarkdressing (kwark, melk, zout, fenegriek, gemberpoeder, chilipoeder, korianderblaadjes).
Bruine rijst.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.