Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

1 lid en 24 gasten bekijken dit topic.

Offline Sven

  • *****
  • 3.928
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1820 Gepost op: 15 december 2011, 20:04:23 »
Rode linzensoep
Curry van broccoli, tofu en kokosmelk
Rijst
Beetje tuinkers
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1821 Gepost op: 15 december 2011, 20:07:27 »
Een restje spaghetti van gisteren. En stukje langres-kaas. Passievrucht.
,,,,فلافل

Offline Muis

  • *****
  • 1.242
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1822 Gepost op: 16 december 2011, 18:38:15 »
Macaroni met veel tomatensaus.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1823 Gepost op: 17 december 2011, 19:30:14 »
Wederom spruiten met pindasaus.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1824 Gepost op: 17 december 2011, 21:25:55 »
Wederom spruiten met pindasaus.

HA, een echte liefhebster.

Ik las net:uit artemesia (dat is al langer bekend) kun je mooi anti-malariamedicijn maken. Bitter spul. Op Bali zag ik hoe mensen paré (een wrattige soort bittere komkommer) aten tegen malaria. En zie: in Nederland wil men artimisine tegen malaria bereiden uit Brussels lof, wederom bitter.

Vndag waren we in Kleef (Kleve) net over de grens bij Nijmegen om een tentoonstelling van Kounellis te bekijken.Aten daarna veggie Flammkuchen, mooi met twee soorten kaas,knoflook en spinazie, in Cafe Lust An der Münze 12, hartje stad.
Flammkuchen is een dunne lap versgebakken brooddeeg.

Thuis: dunne erwtensoep die mijn vrouw gister al had gemaakt en gepofte aardappel met een saus van yoghurt, zwarte olijven uit Kalamata, knoflook, dille, venkelzaad, korianderzaad (ketumbar) en olijfolie.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.671
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1825 Gepost op: 18 december 2011, 00:46:01 »
Spaghetti aglio, olio e peperoncino. Erbij venkel, courgette en wortel in yoghurt.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Pam1978

  • **
  • 25
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1826 Gepost op: 18 december 2011, 09:42:27 »
Zilvervliesrijst met tofoe, allerlei groenten en teriyakisaus.

Offline karl

  • *****
  • 6.377
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1827 Gepost op: 18 december 2011, 10:43:14 »
Een stamppot met verse spinazie, paprikaslierten, mogelijk wat tomaatblokjes en geroosterde pijnboompitten.
Erbij mediterrane falafel (uit Delhaize).

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1828 Gepost op: 18 december 2011, 16:42:16 »
Een stamppot met verse spinazie, paprikaslierten, mogelijk wat tomaatblokjes en geroosterde pijnboompitten.
Erbij mediterrane falafel (uit Delhaize).

Vraag: Heer Karl, waarom zijn Belgische restaurants toch vaak beter dan die in Nederland?
Opmerking: Zag dat een Vietnamees de beste frietbakker van een deel van Vlaanderen (of heel Vlaanderen) is geworden. Schitterend. Er is dus geen enkele reden dat de friet hier slechter zou moeten zijn dan in Vlaanderen.
Nog een opmerking: AH hier in Nederland had/heeft prima biowijn voor schappelijke prijs (was zelfs in de aanbieding) Saint Roche (Pays du Gard)

Diner heden: ik gis, want mijn vrouw is druk doende: in elk geval bietensalade met walnootsaus (Zwitserland: Randensalat an Walnusssosse), en dan, gok ik, iets uit de oven dat gepoft is en ze mompelde dat ze een soort Flammkuchen wilde maken met groenten en kaas.

Klopt: de Flammkuchen maakte ze met tortilla wraps (AH) als bodem. Voorts had ze rode ui en een bol knoflook in aluminiumfolie in de oven gepoft. De Walnusssosse was ook prima (geblende walnoten, wat water en tamari roeren. En  we aten er ook nog wat couscous bij met shiro miso, witte rijstmiso.
« Laatst bewerkt op: 18 december 2011, 19:18:56 door niewied »
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1829 Gepost op: 18 december 2011, 17:38:21 »
Boerenkool-kikkererwtcurry, garlic paratha (een soort naan maar dan met volkorenmeel), uien-raita. Beetje jammer dat ik geen nigellazaad heb, dus er gaat denk ik wat komijn ook nog door de raita.
Mandarijn toe.
,,,,فلافل

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1830 Gepost op: 18 december 2011, 18:44:32 »
Lasagne met spinazie. Fruitsalade toe.
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1831 Gepost op: 18 december 2011, 18:55:43 »
Stamppot veldsla met kerstomaat, bieslook en yoghurt. Erbij een vegakroket, njamnjam, dat was lang geleden.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1832 Gepost op: 18 december 2011, 19:03:26 »
Boerenkool-kikkererwtcurry, garlic paratha (een soort naan maar dan met volkorenmeel), uien-raita. Beetje jammer dat ik geen nigellazaad heb, dus er gaat denk ik wat komijn ook nog door de raita.
Mandarijn toe.

rauwe ui raita?
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1833 Gepost op: 18 december 2011, 20:06:37 »
Boerenkool-kikkererwtcurry, garlic paratha (een soort naan maar dan met volkorenmeel), uien-raita. Beetje jammer dat ik geen nigellazaad heb, dus er gaat denk ik wat komijn ook nog door de raita.
Mandarijn toe.

rauwe ui raita?

Ja. Maar over de curry gaat dat zeer goed. Tenzij je niet van rauwe ui houdt of er niet goed tegen kan, dan kun je ook wat anders gebruiken, bv radijs of daikon.
,,,,فلافل

Wat eten we vandaag?
« Reactie #1834 Gepost op: 18 december 2011, 20:16:34 »
Aardappelcurry van eatgreen.nl ...smullen
Er is op deze wereld genoeg voor iedereen, maar er is niet genoeg voor een ieders hebzucht (Gandhi)

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1835 Gepost op: 18 december 2011, 21:20:37 »
Bietensoep en brood met pompoenhummus.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1836 Gepost op: 18 december 2011, 21:33:18 »
Bietensoep en brood met pompoenhummus.

Had je restjes ofzo  :P
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1837 Gepost op: 18 december 2011, 21:42:03 »
Ik? Ik ben Miss Inkoopbeleid 2012 :hypocrite:
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1838 Gepost op: 18 december 2011, 21:43:54 »
Ik? Ik ben Miss Inkoopbeleid 2012 :hypocrite:

Shit ben ik weer 2e geworden.. voel met net Emile Roemer.
,,,,فلافل

Offline Sven

  • *****
  • 3.928
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1839 Gepost op: 18 december 2011, 21:45:53 »
Opmerking: Zag dat een Vietnamees de beste frietbakker van een deel van Vlaanderen (of heel Vlaanderen) is geworden. Schitterend. Er is dus geen enkele reden dat de friet hier slechter zou moeten zijn dan in Vlaanderen.


Het gaat om Chinezen die verkozen zijn tot beste frietenbakkers van Limburg. Waarschijnlijk openen ze een frituur omdat het meer zekerheid biedt dan een Chinees restaurant.
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.18797/2.18798/1.1162352

Zelf gegeten vandaag:

Vanmiddag: de restjes van de quiche van mijn moeder
Vanavond: zelfverzonnen rode-linzenhummus met bruine rijst, geraspte wortel en rauw witlof.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.