Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 36 gasten bekijken dit topic.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1160 Gepost op: 12 oktober 2011, 12:15:31 »
Met tofukruim en ui, wortel, feta of ander kaas gevulde kweepeer. Gegrillde rode sla waarop een druppel balsamico van de Bioladen uit Duitsland. Dat zegt mijn vrouw.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1161 Gepost op: 12 oktober 2011, 12:27:24 »
Kaasburger met guacamole ... En guacamole hebben we hier bijna nooit, dus dat is leuk. Mango toe.

Mijn vrouw maakte ook guacamole, met geitenkaas en een beetje wortel erin. En de manga van de AH (het was altijd manga en opeens moest het mango zijn omdat de Engelsen dat zeiden; Rudy Kousbroek zaliger kon zich daar ook over opwinden, nou ja, erover zeuren) was zeer prima. Dat is niet met alle manga's het geval. 
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1162 Gepost op: 12 oktober 2011, 12:30:46 »
Wat moet ik me qua smaak voorstellen bij ingelegde citroenen?

Kreeg een klein potje gemaakt door meneer van Selly. Prima, erg lekker. Is op.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1163 Gepost op: 12 oktober 2011, 12:36:25 »
Volgens mij heb ik nog nooit een klassieke groentekroket op. Ik vind hem zeker ragout-achtig, maar niet als zo'n vieze met stukjes (v*n D*bb*n). Je proeft het er zelfs amper aan dat het een vega-kroket is. Met een sausje (mosterd ofzo) eten is wel aan te raden, maar niet noodzakelijk. Ik heb ook wel eens een vegakroket gegeten die zonder saus niet weg te krijgen viel.

Mevrouw K, komt u uit Brabant? Dat heb ik...op is typisch Brabants.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1164 Gepost op: 12 oktober 2011, 14:31:56 »
Volgens mij heb ik nog nooit een klassieke groentekroket op. Ik vind hem zeker ragout-achtig, maar niet als zo'n vieze met stukjes (v*n D*bb*n). Je proeft het er zelfs amper aan dat het een vega-kroket is. Met een sausje (mosterd ofzo) eten is wel aan te raden, maar niet noodzakelijk. Ik heb ook wel eens een vegakroket gegeten die zonder saus niet weg te krijgen viel.

Mevrouw K, komt u uit Brabant? Dat heb ik...op is typisch Brabants.

Pardon, ik ben nog steeds de veronderstelling dat ik het accent redelijk weg heb weten te moffelen. Maar ja, ik ben geboren en getogen een half uurtje boven A'pen, in Zuidwest Brabant dus. In woon pas sinds een paar jaar in de hoofdstad.
Als ik met mn moeder heb gebeld, spreek ik ook altijd nog even plat dialect. Dat is wel eens onhandig als je met geboren Randstadters in A'dam in gesprek bent, die verstaan dat niet altijd.


Ik weet nog niet zeker wat ik vanavond ga eten. Ik heb nog wat losse dingen in de groenteschaal die op moeten. Aubergines, knolraapjes, half bosje lente-ui en een rode paprika. Misschien dat ik er een soort stoof van maak, met linzen of bulgur.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1165 Gepost op: 12 oktober 2011, 17:12:20 »
Dat Vitaaltje smaakt tov een echte kroket wel bouillonerig. Normale kroketten at ik liever met ketchup, maar het Vitaaltje heb ik echt liever met mosterd.

Hier een ongelooflijke zoute lunch van diverse couscoussalades, grote bulghursalade die bijna fregola-achtig was, diverse saaie bonensalades en een tegenvallende kikkererwten-uit-blik-salade, zo'n tomatenachtige pepermeuk die de gebakken aardappels op kon leuken (op zichzelf echt te zout), aardappelsalade en een soort stukgekookte tarlyachtig iets met tomaat.

Bij de kookles tomatengroentesaus en courgettekoekjes.

En dan moet het diner nog komen...

(Oh en nutellasaus bij de pannekoekjes bij het ontbijt o.a. En dan ben ik nog afgevallen, tot ergernis van enkele mede-aanwezigen hier hehe)
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1166 Gepost op: 12 oktober 2011, 17:51:28 »
Curry met pompoen (uit eigen tuin!) en sperziebonen.
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1167 Gepost op: 12 oktober 2011, 18:23:26 »
nutellasaus

Als dat uit een flesje komt, mag je dat voor mij meenemen.
Afvallen hoort niet. Als je terug bent, wordt het weer eens tijd voor een aardappelfeestje.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1168 Gepost op: 12 oktober 2011, 18:47:34 »
Venkelrisotto

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1169 Gepost op: 12 oktober 2011, 18:52:05 »
Venkelrisotto

Venkel, lekker! Heb al tijden geen venkel meer gegeten en nog nooit met risotto trouwens. Heb je een receptje?
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1170 Gepost op: 12 oktober 2011, 19:06:36 »
Selderijstamppot met kerrie en mosterd, groene salade, sinaasappel.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1171 Gepost op: 12 oktober 2011, 19:18:42 »
Ik heb ooit een miniboekje Risotto gekocht bij Oil&Vinegar en sindsdien maak ik het geregeld.
2 venkelknollen, 1 ui, 200 g risottorijst, 500 ml hete groentenbouillon (van een knorrblokje). De gesnipperde ui in ruim olijfolie stoven, daar de rijst bij doen en stoven tot hij glazig ziet. Dan de gesneden venkel erbij doen en helft vd bouillon. Af en toe roeren tegen het aanbakken, regelmatig vocht bijdoen. Als rijst en venkel gaar zijn, een snuifje kurkuma (voor de gele kleur), veel peper, venkelgroen of peterselie bijdoen en als laatste 70 g parmesaan. En klaar!

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1172 Gepost op: 12 oktober 2011, 19:21:11 »
Er staat er ook een op de voorpagina.

Ik at groene curry met rijst.

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1173 Gepost op: 12 oktober 2011, 19:22:58 »
Bedankt!
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1174 Gepost op: 12 oktober 2011, 19:33:28 »
Had ik dat geweten, en nu zie ik het belangrijkste ... de wijn vergeten  ::)
Dadelijk maar een glaasje inschenken!

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1175 Gepost op: 12 oktober 2011, 19:34:37 »
Een gebakken uienring. Eerder vandaag ook een mandarijntje, maar dat was teveel.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline chinoiseries

  • ***
  • 247
  • Geslacht: Vrouw
    • Always cooking up something
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1176 Gepost op: 12 oktober 2011, 20:14:12 »
Heb je het gevoel dat je wel steeds een beetje meer kan eten, Fem? Of begin je nu zowat af te vallen? :(

Wij aten een pizza funghi en een contadine (blauwe kaas, peer, rucola en walnoot) van Bleij.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1177 Gepost op: 12 oktober 2011, 20:18:07 »
Nee ik val niet af, want ik raak niets kwijt. Eten gaat steeds moeilijker, dus heb andere medicijnen gekregen.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1178 Gepost op: 12 oktober 2011, 20:55:51 »
Op het bouillonblokje na alles biologisch: ui-venkel-pastinaaksoep en seitanbroodjes.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1179 Gepost op: 12 oktober 2011, 21:37:05 »
Had ik dat geweten, en nu zie ik het belangrijkste ... de wijn vergeten  ::)
Enneh, roomboter in plaats van olijfolie. Dat scheelt aan het eind weer kaas.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.