polentafrietjes.
Hoe?
Met weinig moeite!
Je maakt de polenta klaar met wat zout en verder zoals je dat altijd doet (of zoals er op 't pak staat). Daarna giet je dat op een bord/ in een ondiepe schaal, misschien 1,5 cm diep, want veel dikker wil je de frietjes niet. je wilt 't oppervlak wel eerst bekleden met bakpapier, tegen het plakken. Dan laat je de polenta afkoelen/ opstijven. Nu ga je er reepjes van snijden van ongeveer 1 cm. Deze frituur je met enkelen tegelijk (ik deed dat in een wok en in lijnzaadolie) totdat ze echt goed goudbruin zijn. zorg ervoor dat ze niet aan elkaar gaan plakken. Even op keukenpapier leggen en klaar!
Ze worden heel knapperig en blijven dat ook, en de binnenkant is dan nog zacht, een mooie combi! Ze koelen ook niet gauw af.
Ik had er nog 2 dipsausjes bij: mayonaise gemengd met gedroogde tomatenprut (dit gaat opvallend goed samen met de polenta) en een dip van avocado met limoensap en zout & peper, paste er ook goed bij.
Hé, heb jij ook Rose Elliot's superchique vegetarisch? Of heeft zij die recepten van jou gestolen?
Oh, wie weet! Ik heb 't van iemand anders die zei dit wel 's te maken en dat ik 't vast ook wat zou vinden.... Zal 's navragen hoe ze er aan komt...
Ik heb het nu in totaal 3x gemaakt (verspreid over toch wel erg lange tijd), ik vraag me nu al 3 keer af hoe 't is als je kruiden door de polenta zou gooien... Dat wil ik een volgende keer proberen. Maar ik vergeet dat steeds omdat ik 't dus zelden maak en dan pak ik gewoon weer het vodje erbij waarop een oud-collega de instructies gekalkt heeft. En dan denk ik, o ja, dat kan ik gewoon uit m'n hoofd en dan gaat 't weer terug in 't mapje en dan vergeet ik de kruiden er weer bij
Ik vraag me dus af hoe dat zou worden. - niet dat dit overigens zou kwalificeren als een spin-off, tis gewoon iets wat ik me afvraag. Maar gewoon zoals 't is is het ook lekker. Ik weet alleen niet waar dit recept vandaan komt! Als dit hetzelfde is als wat jij in jouw kookboek hebt staan, dan zal dat het wel zijn, denk ik!