Vegatopia Forum

Keukengeheimpjes en andere tips en tricks

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #40 Gepost op: 12 april 2013, 23:17:18 »
Wij behandelen gember zoals Eelco dat ook doet. We doen ze in dichtzip zakjes en dan bij de rode peper/madam jeanettes in de vriezer.

Mijn schoonvader had laatst gember uit een potje. Een beetje marmelade achtig. Het smaakte erg goed door de Griekse yoghurt.
Groetjes, Antje

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #41 Gepost op: 19 juli 2013, 14:07:15 »
Palmsuiker-stroop. Ik vind de smaak van palmsuiker lekker maar het afwegen en bewaren van de brokken vind ik altijd onhandig, en ik eindig vaak toch met het weggooien van de laatste brokken omdat ze plakkerig en stoffig lijken te worden. Nu heb ik palmsuiker als stroop, ideaal. Ik gebruik het niet alleen in gerechten waarin je palmsuiker nodig hebt, maar ook in dressings waar ik iets zoets in wil maar geen honing. Gaat heel goed samen met balsamico. Te koop bij tokos (ik kocht de mijne bij Wah Nam Hong).
« Laatst bewerkt op: 19 juli 2013, 15:25:09 door Sam »
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #42 Gepost op: 19 juli 2013, 19:24:26 »
Oh, ik heb vast nog kilo's palmsuiker in een keukenkastje, ik ga eens stroop maken.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #43 Gepost op: 19 juli 2013, 19:38:44 »
Ook buitengewoon handig: een jamtrechter. Niet voor alleen maar jam, maar voor alles wat in potjes moet (dus ook als de suiker in een potje moet, het zout in de weckpot of kruiden die uit een plastic bakje in een potje moeten.
Echt een geweldige aankoop was dat.
This is between me and the vegetable!

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #44 Gepost op: 29 juli 2013, 19:24:55 »
Guacamole bewaren in een plastic zakje, zoals een ziplock zakje. Je kunt alle lucht er uit drukken, waardoor de guacamole mooi fris van kleur blijft. De volgende dag een puntje van het zakje knippen en je spuit het zo in een schaaltje, of op een berg tacochips.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #45 Gepost op: 29 juli 2013, 21:14:31 »
Lekker romige pesto maak ik door er een klein klontje boter aan toe te voegen, of ik vervang (een desem van) de pijnboompitten door cashewnoten.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #46 Gepost op: 29 juli 2013, 21:43:41 »
Een desem van pijnboompitten? Nu ben ik nieuwsgierig!
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #47 Gepost op: 29 juli 2013, 22:36:09 »
Zelfs haar auto-correct is op de culinaire toer;).


Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #48 Gepost op: 30 juli 2013, 07:36:36 »
Hahaha, een deel van dus... maar als ik het recept vind van een desem met pijnboompitten, zijn jullie de eersten die het horen  ;)

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.622
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #49 Gepost op: 30 juli 2013, 11:03:33 »
Guacamole bewaren in een plastic zakje, zoals een ziplock zakje. Je kunt alle lucht er uit drukken, waardoor de guacamole mooi fris van kleur blijft. De volgende dag een puntje van het zakje knippen en je spuit het zo in een schaaltje, of op een berg tacochips.

Hey, dat is een handige tip! Zeker voor een feestje of zo :-)

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #50 Gepost op: 16 juni 2014, 09:56:11 »
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #51 Gepost op: 16 juni 2014, 11:34:41 »

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #52 Gepost op: 16 juni 2014, 12:09:55 »
Pannenkoek uit je rijstkoker

Je kunt er nog meer in maken! http://www.buzzfeed.com/arielknutson/surprising-things-you-can-make-in-a-rice-cooker
Kan dat met alle rijstkokers? Mijn moeder heeft er ook een, zo een met meerdere verdiepingen, maar ik dacht dat daar gaatjes onderin zaten?

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #53 Gepost op: 16 juni 2014, 15:40:39 »
Hadden we het koken in de vaatwasser al gehad eigenlijk, qua handigheidjes?  :)
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/10269205/Why-using-the-dishwasher-is-the-latest-cooking-phenomenon.html
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Re:Keukengeheimpjes en andere tips en tricks
« Reactie #54 Gepost op: 16 juni 2014, 15:43:28 »
Koken in bed lijkt me nog wel wat, de vaatwasser lijkt me wat krapjes.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner