Wat ik zelf wel lekker gehakt vind, zijn de balletjes en satéballetjes van Tivall. Een soort gehaktballen dus, maar je zou ze eventueel in stukjes kunnen breken.
Alpro heeft een naturel tofu gehakt, die heel erg wit is in vergelijking met andere, en die heeft ook een heel andere smaak. Ik vind 'm erg lekker.
Quorn gehakt smaakt ook weer iets anders dan tofu gehakt.
Wat vind je er trouwens niet lekker aan? De smaak of de structuur?
Hoe heb je ze bereid?
Bij een saus vind ik het niet zo lekker als ze te lang in die saus liggen, want als ze zacht worden, worden ze te klef. Meekoken zou ik al helemaal nooit doen, want dan wordt de maaltijd echt heel vies, vind ik. Ik bak ze en bewaar ze in hun eigen pan, pas bij het opscheppen komen ze in de buurt van de rest van de maaltijd.
Ik heb geen idee hoe je vlees bakt (ben vegetariër sinds ik kind was, dus te jong om zelf te koken), dus misschien zit het 'm in de manier van bereiden, dat je bij vlees andere dingen kan doen dan bij tofugehakt?
Je kan overigens ook buiten het gehakt kijken, gewone Quorn stukjes lijken me bijvoorbeeld ook erg lekker bij de maaltijd die je beschrijft.