In de bijlage, die in de tekst die hoger aangehaald was er niet bij stond, staan allerlei richtlijnen, die beogen genoeg vezels en vitamines in het voedsel mee te geven.
De richtlijnen ("Il convient de servir"= "het is geraadzaam, het past aan te bieden") behelzen onder andere:
Voor de vitamines:
10 maaltijden (gedurende twintig opeenvolgende maaltijden) met rauwkost of vers fruit als bijgerecht
10 maaltijden met gekookte groenten
8 desserten met vers, rauw fruit
Voor calcium:
gedetailleerd hoeveel maaltijden met kaas en zuivelproducten die een bepaalde hoeveelheid calcium bevatten
Dan voor ijzer en oligo-elementen:
4 maaltijden met (niet-gehakt) vlees
4 maaltijden met vis
4 maaltijden met als basis vlees, vis of ei, aanwezig voor 70 %
Men wil ook de inname van verzadigde vetten terugdringen door voorgerechten, nagerechten en gefrituurde gerechten met te veel vet te beperken tot niet meer dan twee of vier.
Ik vind het dus wel een vrij evenwichtige tekst, met oog voor de gezondheid (toch meer dan voor de belangen van vlees-of visindustrie).
Maar inderdaad, met de raadgeving een aantal maaltijden met vlees, kaas en vis op het menu te zetten en zonder uitdrukkelijke raadgeving om telkens ook een vegetarisch gerecht aan te bieden. De petitie van de Franse vegetariërsbond om dat te bereiken lijkt me dus zeker gewettigd.