In het kader van duurzamer koken is het belangrijk om gebruik te maken van seizoensgroenten. Dat in combinatie met mijn eeuwige nieuwsgierigheid naar wat en hoe andere mensen koken, brengt mij op het volgende idee:
Zullen we iedere maand een seizoensgroente kiezen en daar mee koken?
Van:
http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/groenten_seizoen.phpJanuariBoerenkool, groene kool, knolselderij, koolraap, pastinaak, pompoen, postelein, prei, rammenas, rode bietjes, rode kool, savooienkool, schorseneren, spruitjes, veldsla, witlof, witte kool, wortel.
Ananas, appel, banaan, citroen, grapefruit, kiwi, mandarijn, peer, sinaasappel.
FebruariBoerenkool, champignons, groene kool, knolselderij, koolraap, pastinaak, pompoen, postelein, prei, rode bietjes, rode kool, savooienkool, schorseneren, spruitjes, veldsla, venkel, witlof, witte kool, wortel.
Ananas, appel, avocado, banaan, citroen, grapefruit, kiwi, mandarijn, peer, sinaasappel.
MaartBoerenkool, broccoli, champignons, knolselderij, koolraap, pastinaak,postelein, prei, rode bietjes, rode kool, schorseneren, spinazie, spruitjes, veldsla, witlof, witte kool.
Ananas, appel, avocado, banaan, citroen, grapefruit, kiwi, mandarijn, peer, sinaasappel.
Q2:
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,17751.0.htmlQ3:
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,17754.0.htmlQ4:
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,17755.0.html