Vegatopia Forum

Omelet, Spaanse tortilla, frittata

0 leden en 4 gasten bekijken dit topic.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Omelet
« Reactie #40 Gepost op: 13 april 2011, 18:17:27 »
Bedoelde je deze draad, Greet?
50 eieren is wel veel  :o ik heb er nu 10 formaatje kriel in de koelkast en dat vind ik al veel. Vriendinnetje is met pasen jarig en die doneer ik een doosje van 6. Jij maakt er dus advocaat van en verder dan?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Omelet
« Reactie #41 Gepost op: 13 april 2011, 19:19:21 »
Wel, normaal hebben we niet zo veel eieren. Maar een klein jaar geleden vroeg de vriend van mijn zus of hij toevallig 1 of 2 kippetjes bij ons extra mocht zetten voor de eieren. Dat beviel, en zijn moeder en grootmoeder wilden dat ook wel. Aangezien dat voor ons geen extra werk is, vonden wij dat natuurlijk goed. Maar mijn vader had juist ook een paar extra hennen gaan halen, en die legden niet zo goed. Dus zetten we er nog een paar kippen bij.
En nu beginnen ze dus ineens allemaal te leggen van jewelste. We proberen ze vooral weg te geven. Advocaat hebben we een paar jaar geleden eens gemaakt toen de kippen ook een legspurt hadden.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Omelet
« Reactie #42 Gepost op: 13 april 2011, 19:50:51 »
Wel, normaal hebben we niet zo veel eieren. Maar een klein jaar geleden vroeg de vriend van mijn zus of hij toevallig 1 of 2 kippetjes bij ons extra mocht zetten voor de eieren. Dat beviel, en zijn moeder en grootmoeder wilden dat ook wel. Aangezien dat voor ons geen extra werk is, vonden wij dat natuurlijk goed. Maar mijn vader had juist ook een paar extra hennen gaan halen, en die legden niet zo goed. Dus zetten we er nog een paar kippen bij.
En nu beginnen ze dus ineens allemaal te leggen van jewelste. We proberen ze vooral weg te geven. Advocaat hebben we een paar jaar geleden eens gemaakt toen de kippen ook een legspurt hadden.

Je kunt eieren toch ook pickelen? Of zal dat zo'n terecht vergeten bereidingswijze uit het verleden zijn?
,,,,فلافل

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Omelet
« Reactie #43 Gepost op: 13 april 2011, 20:08:41 »
Wat een geweldig leuk idee!
Bij googlen vind ik wel een recept, maar ik heb het nog nooit gegeten zelf. Zijn ze de moeite, of is het meer voor de show dan voor de smaak?

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Omelet
« Reactie #44 Gepost op: 13 april 2011, 20:30:58 »
Wat een geweldig leuk idee!
Bij googlen vind ik wel een recept, maar ik heb het nog nooit gegeten zelf. Zijn ze de moeite, of is het meer voor de show dan voor de smaak?

Ik weet het ook niet presies, maar op twitter geven momenteel mensen me tips. Ik hou je ff op de hoogte, ik vind het ook wel interessant.
,,,,فلافل

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Omelet
« Reactie #45 Gepost op: 13 april 2011, 20:41:19 »
Ha, ik zie het op twitter!
Wat een raar medium toch, ik ben er nog niet helemaal uit.
Maar ik ga het eens proberen, denk ik, ik heb namelijk nog een heel deel pepertjes en gember en look liggen, die op het randje zijn. Voor zover ik begrijp, zouden de eieren toch veel smaak van de vloeistof krijgen  :).

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Omelet
« Reactie #46 Gepost op: 13 april 2011, 20:50:52 »
Wat een geweldig leuk idee!
Bij googlen vind ik wel een recept,
Inderdaad, volgens mij is het ook één recept dat maar steeds opduikt.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Omelet
« Reactie #47 Gepost op: 13 april 2011, 23:14:01 »
Wat een geweldig leuk idee!
Bij googlen vind ik wel een recept,
Inderdaad, volgens mij is het ook één recept dat maar steeds opduikt.
Ik heb toch al een paar variaties gezien, hoor. In het nederlands kan je zoeken op ingelegde eieren, en in het engels op pickled eggs.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Omelet
« Reactie #48 Gepost op: 14 april 2011, 08:25:54 »
Wat een geweldig leuk idee!
Bij googlen vind ik wel een recept,
Inderdaad, volgens mij is het ook één recept dat maar steeds opduikt.
Ik heb toch al een paar variaties gezien, hoor. In het nederlands kan je zoeken op ingelegde eieren, en in het engels op pickled eggs.

Maar bij preserved eggs krijg je die Chinese 1000 jarige eieren :eh: Best leuk maar om dat nu zelf te maken sja.
,,,,فلافل

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Omelet
« Reactie #49 Gepost op: 14 april 2011, 10:39:18 »
Maar bij preserved eggs krijg je die Chinese 1000 jarige eieren :eh: Best leuk maar om dat nu zelf te maken sja.

 :heehee: Ik heb die eens ooit willen kopen in de toko, maar toen zat er een scheurtje in mijn briefje van 50, toch wel de volle 2 mm. En dat wilden ze niet aanvaarden, dus ben ik maar doorgegaan zonder eten.
(personeel in de sun wah supermarkt en wommelgem is echt niet goed snik, trouwens, en kan geen Nederlands)

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Omelet
« Reactie #50 Gepost op: 14 april 2011, 14:47:57 »
(personeel in de sun wah supermarkt en wommelgem is echt niet goed snik, trouwens, en kan geen Nederlands)

Misschien zij die geheadhunt bij een sociale werkplaats in China? ;)

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Omelet
« Reactie #51 Gepost op: 05 mei 2011, 23:22:58 »
Heb net eierkoeken gebakken, althans een poging daartoe.
Ze bleven vrij plat, het deeg/beslag liep vooral naar de zijkanten uit. Ze waren ook erg plakkerig aan de onderkant. Heb ze nog maar wat langer gebakken, dus nu hebben ze een knapperige onderkant  ::)
Maar ze zijn vooral mier- en mierzoet  :-X
Rare combi hoor, met bier (ik moest ze toch even voorproeven natuurlijk)
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Omelet
« Reactie #52 Gepost op: 05 mei 2011, 23:42:55 »
Had je er ammoniumbicarbonaat (is het dat?) bij?
This is between me and the vegetable!

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Omelet
« Reactie #53 Gepost op: 05 mei 2011, 23:45:21 »
Bakpoeder, zoals in het recept stond.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Omelet
« Reactie #54 Gepost op: 05 mei 2011, 23:48:46 »
Eierkoeken moeten met ammoniumbicarbonaat. Dat trekt die enorme bellen. Alleen waar je het koopt? Als je niet in een Zweedse supermarkt bent? Geen idee.
This is between me and the vegetable!

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Omelet
« Reactie #55 Gepost op: 05 mei 2011, 23:52:29 »
Op zich smaken ze wel naar eierkoeken los van de bellen, maar dat mensen serieus zulke zoete koeken maken  ???
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Vegatopia

[Koken] Makkelijke Maandag: worteltortilla
« Reactie #56 Gepost op: 21 september 2015, 13:00:18 »
Makkelijke Maandag: worteltortilla

Ik ben recent verhuisd en tot mijn grote plezier heb ik sindsdien een keuken die zeker twee keer groter is dan m'n vorige. Minder blij was ik met het verlies van mijn gasaansluiting, ik heb een hekel aan elektrisch koken. Ik troostte mezelf door een inductieplaat in de keuken te laten installeren in plaats van de standaard keramische en dat bleek een goede keus.

Source: Makkelijke Maandag: worteltortilla

Vegatopia

[Koken] Snelle lunchfrittata
« Reactie #57 Gepost op: 09 maart 2016, 13:00:35 »
Snelle lunchfrittata

Vroeger maakte mijn vader vaak frittata voor me klaar. Het is een makkelijk en snel gerecht. Vergelijk het met een dikke, stevige omelet, waar je ook nog aardappelen en kaas aan toe kunt voegen. Ik maak het nu ook nog vaak klaar, maar dan met de klassieke smaken ui en tijm. Daarbij maak ik dan een lichte salade en snij ik enkele stukjes ciabatta af. Zo heb je snel een voedzaam lunchgerecht en is het een keertje iets anders dan die boterhammen met kaas!

Source: Snelle lunchfrittata