Vegatopia Forum

Restaurantgidsen

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online karl

  • *****
  • 6.378
  • Geslacht: Man
Restaurantgidsen
« Gepost op: 13 juni 2010, 07:57:04 »
In De Standaard van dit WE een boeiende bijlage over Belgische restaurants met wereldkeuken.
Een jury van kenners, telkens vertrouwd met de keuken van het specifieke land, geeft haar topzaken.
Altijd leuk om even uit te vlooien welke zaak ook in onze gids staat.

Antwerpen: Marokkaan El Warda (tajine, ook de falafel met salades), Finjan tegen het Museum voor Schone Kunsten (falafel en hummus), Bengaalse keuken bij Saffraan.

Brussel: mezze-Libanezen Al Barmaki en la Chatelaine du Liban, aan de Afrikaanse top: Kokob.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Restaurantgidsen
« Reactie #1 Gepost op: 13 juni 2010, 11:28:10 »
Daar van ken ik El warda, saffraan en Kokob, en ik kan ze alledrie aanraden  :D
Die finjan moet ik precies nog eens uitproberen... :)

Online karl

  • *****
  • 6.378
  • Geslacht: Man
Re:Restaurantgidsen
« Reactie #2 Gepost op: 10 oktober 2010, 10:19:55 »
In dS Magazine, bijlage van De Standaard, geeft Miki Duerinck, vegetarisch experte, haar top van restaurants in Belgiƫ.
Waarvan alle in onze gids staan en sommige ook in onze top: Dolma in Brussel, de Levensboom in Hasselt, Komkommertijd, De Warempel en Greenway in Gent, De Broers van Julienne, Cullinan en Aahaar in Antwerpen, huiskamerrestaurant Safraan tegen Leuven, De Graankorrel in Oostende.

Online karl

  • *****
  • 6.378
  • Geslacht: Man
Re:Restaurantgidsen
« Reactie #3 Gepost op: 10 november 2010, 08:59:21 »
Voor de eerste maal komt een pita-zaak, Finjan, bij het Museum van Schone Kunsten in Antwerpen, in GaultMillau. Met 13 punten.
De eigenaar heeft nog nooit van GaultMillau gehoord.
Een terechte vermelding overigens: vlotte bediening, lekkere falafel met vele keuzemogelijkheden. Staat ook in onze gids vermeld.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Restaurantgidsen
« Reactie #4 Gepost op: 10 november 2010, 09:23:50 »
Voor de eerste maal komt een pita-zaak, Finjan, bij het Museum van Schone Kunsten in Antwerpen, in GaultMillau. Met 13 punten.
De eigenaar heeft nog nooit van GaultMillau gehoord.
Een terechte vermelding overigens: vlotte bediening, lekkere falafel met vele keuzemogelijkheden. Staat ook in onze gids vermeld.

Briljant!
,,,,فلافل

Online karl

  • *****
  • 6.378
  • Geslacht: Man
Re:Restaurantgidsen
« Reactie #5 Gepost op: 14 november 2010, 13:54:22 »
In Knack weekend van 13 oktober ook een top tien van vegetarische restaurants, zoals hoger in DS.
Een aantal vaste waarden: Safraan (Sint-Joris-Weert), l'Element Terre en Dolma in Brussel, Avalon en Komkommertijd in Gent, De Broers van Julienne (Antwerpen), De Levensboom (Hasselt).
Opmerkelijk voor Brussel: Shanti (hoewel twee derde met vis en ook wat prijzig) en het nog niet zo lang bestaande Slurps, met een volledig vegetarische, Ayurvedische keuken.
Een te ontdekken nieuwkomer: het indiase, vegetarische, Bollywood in Antwerpen, in dezelfde straat als Aahaar. Ook eenvoudig ingericht en zeer redelijk van prijs.
De journaliste Veerle De Pooter merkt volgens mij wel terecht op dat het, ondanks de opmars van vegetarische voeding, nog zoeken is naar volledig vegetarische restaurants in Vlaanderen. Opvallend daarbij is dat ze nog vooral een grootstedelijke aangelegenheid zijn.
Vaststellingen zijn dat Gent, vooral mikkend op een niet zo rijk studentenpibliek, dikwijls geen hoog niveau haalt in de keuken. Brussel scoort dan culinair beter wegens het kosmopolitische, verwender publiek. Antwerpen is niet echt mee met de trend.
(Mijn kanttekening daarbij is dat hier zeker een grond van waarheid in zit. Maar met Avalon, Komkommertijd en de Warempel scoort Gent toch verre van slecht, waarbij ook dient vermeld dat vele, betere "gemengde" restaurants in Gent (zoals African Queen) originele vegetarische gerechten op de kaart zetten. Inderdaad schijnt Antwerpen wat achterop te hinken, doch ook hier valt er in "gemengde" restaurants heus wel wat te vinden, zoals onze gids bewijst.
Verder ook mee eens dat genieten van lekker eten nog te weinig aan bod komt in vegetarische restaurants. "In een tijd van ongekende mogelijkheden op culinair vlak kan elke chef-kok met een dosis creativiteit schitterende gerechten op het bord toveren, met of zonder vlees."
(Iets om te verzuchten bij de zoveelse groentelasagne of snelle, liefdeloze wok.)
« Laatst bewerkt op: 15 november 2010, 10:37:25 door karl »