Vegatopia Forum

Mag ik... (receptverzoeken)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #20 Gepost op: 17 juni 2010, 23:31:36 »
Ik zie nu pas dat Eelco geen serie 'Kristof met Kruiden' voorstelt :bloos:
;D Ben ik even blij dat je niet 'Kreatief met Kristof' hebt gelezen.
Dat kan niet op een vegaforum
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.687
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #21 Gepost op: 18 juni 2010, 00:35:31 »
Ik zie nu pas dat Eelco geen serie 'Kristof met Kruiden' voorstelt :bloos:
;D Ben ik even blij dat je niet 'Kreatief met Kristof' hebt gelezen.
Dat kan niet op een vegaforum
Voor zover ik kan zien, mist Kristof nog geen ledematen, dus nog steeds vrij vega-verantwoord, hoor.
Beetje aangeknabbeld, misschien, maar dat mag geen naam hebben.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #22 Gepost op: 03 juli 2010, 15:07:04 »
Selly, zou je misschien je satehsausrecept willen delen?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #23 Gepost op: 03 juli 2010, 21:33:42 »
Ik wil graag van Bast het recept voor 'tofu siam zonder doos'. Mag van mij ook per pb als je het recept niet en plein public wil verkondigen.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #24 Gepost op: 03 juli 2010, 22:09:41 »
Selly, zou je misschien je satehsausrecept willen delen?

Hm ja die probeer ik al een tijd op te schrijven, maar het is lastig want hij is erg uit de lossepols en hangt ook erg af van het soort pindapoeder dat je gebruikt.

Uit de losse hand voor 2 personen (ik hou een beetje over meestal en vries dat al dan niet in, dus het recept is ook wel geschikt voor 3 personen. De hoeveelheid verdubbelen en dan meer invriezen is ook een goed idee):

- 4 flinke eetlepels pindapoeder (van de Toko in een zak, er is scherpere en minder scherpere, de minder scherpere vind ik zelf beter want dan kun je het zelf met rode peper of sambal zo scherp maken als je wilt, van die scherpere kun je niet zo veel poeder gebruiken want dan wordt het te scherp en dan moet je weer gaan aanlengen met gewone pindakaas)
- ongeveer 300 ml water
- zoete of zoute ketjap
- als je sojasaus ipv ketjap gebruik evt wat bruine basterdsuiker/gula java
- sambal en / of rode peper
- laos (vers of gedroogd. Vers is lekkerder, maar ik heb meestal gedroogd).
- citroensap en/of tamarindepasta. 3 limoenblaadjes erbij kan ook als extra maar die heb ik al helemaal zelden, hoewel je ze goed kan invriezen
- evt 1 el pindakaas
- 2 tl arrowroot (is bindmiddel uit de natuurwinkel en werkt veel fijner dan maizena)

Verhit het water in een steelpan en gooi er meteen het pindapoeder bij. Voeg ketjap toe (als je zoute hebt: ook 1 tl suiker toevoegen) en wat sambal/rode peper toe (tenzij je pittige pindapoeder hebt, dan niet). Laos, citroensap/tamarinde/citroenblaadjes ook toevoegen. Aan kook brengen, vuur lager. Minuut of 2 later bubbelen. Proeven. De saus is nu dun, maar proef of er zout/zoet/zuur bij moet en zo ja dat doen, en of de saus pinda'ig genoeg is. Dat laatste is wat tricky, want dadelijk wordt de saus dikker, en dan is ie meteen veel pinda'iger. Indien niet pinda'ig genoeg; pindakaas toevoegen, of nog wat pindapoeder. Saus zo'n 7 minuten of wat langer op rustig vuur laten door warmen. Dan weer aan de kook en binden met een papje van arrowroot (arrowroot met 2 el koud water mengen). 3 minuten laten koken: klaar.

  
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #25 Gepost op: 04 juli 2010, 13:24:03 »
Oe, dank je Selly!

Koekje, stuur het wel per e-mail naar je door...
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #26 Gepost op: 05 juli 2010, 14:08:08 »
Pindapoeder?
This is between me and the vegetable!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #27 Gepost op: 05 juli 2010, 14:11:06 »
Zakjes van ratu sate culinair (ik geloof dat het merk zo heet). Ik weet alleen niet welke kleur zak Selly heeft gebruikt, ik gok op de rode.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #28 Gepost op: 05 juli 2010, 14:55:45 »
Ah. In dat geval adviseer ik de gele en is het ideale recept: kook water; doe de pindasauspoeder in een pannetje, kokend water erbij en flink roeren. Echt flink roeren. Of dat door de heer des huizes laten doen.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #29 Gepost op: 05 juli 2010, 15:08:41 »
Ik heb diverse merken, niet 1 merk. De ene is scherper dan de andere. maar wat ik ook gebruik, ik gooi er altijd flink veel andere smaken bij.
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #30 Gepost op: 07 juli 2010, 21:51:52 »
Sajoer Lodeh recept van Maartje?
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #31 Gepost op: 07 juli 2010, 23:02:55 »
Da's van L.
This is between me and the vegetable!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.687
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #32 Gepost op: 08 juli 2010, 00:39:35 »
Mag ik dan van L. uit de categorie Indonesische recepten het kaartje Sajoer Lodeh?  :P
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #33 Gepost op: 08 juli 2010, 10:36:43 »
Ik heb L gisteren deze draad laten lezen en hij mompelde iets over dingen bij elkaar gooien en dat is toch nauwelijks een recept, maar ik hou stand. Ik vraag of hij het van de week nog eens maakt, en dan ga ik er reporterig naast staan met mijn opschrijfboekje :hadden we niet ooit een sherlock-smilie?:
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #34 Gepost op: 08 juli 2010, 11:22:05 »
Ik heb L gisteren deze draad laten lezen en hij mompelde iets over dingen bij elkaar gooien en dat is toch nauwelijks een recept, maar ik hou stand. Ik vraag of hij het van de week nog eens maakt, en dan ga ik er reporterig naast staan met mijn opschrijfboekje :hadden we niet ooit een sherlock-smilie?:

Jaaaaa.
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #35 Gepost op: 27 juli 2010, 22:14:13 »
Ik heb L gisteren deze draad laten lezen en hij mompelde iets over dingen bij elkaar gooien en dat is toch nauwelijks een recept, maar ik hou stand. Ik vraag of hij het van de week nog eens maakt, en dan ga ik er reporterig naast staan met mijn opschrijfboekje :hadden we niet ooit een sherlock-smilie?:

Jaaaaa.

Schop!
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #36 Gepost op: 29 juli 2010, 15:14:31 »
Een grofwegge bereidingsmethode voor Maartjes Onion bhaji's.
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #37 Gepost op: 29 juli 2010, 16:17:01 »
Ha, die weet ik wel!
Twee ons besanmeel, 2 el bakpoeder, 2 el kurkuma, 2 el komijn en 4 el chilipoeder (of een flinke peper in stukjes) mengen, een dik beslag maken met yoghurt en/of water. En dan flinke uien in flinke stukken snijden , door beslag halen en in olie van 180 graden frituren tot ze mooi bruin zijn.
Het beslag moet dik zijn, maar niet te, want dan wordt het niet helemaal gaar.

(Waarom hebben eko-uien trouwens zo vaak een buitenrok tussen de binnenrokken?)
This is between me and the vegetable!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #38 Gepost op: 29 juli 2010, 17:21:01 »
(Waarom hebben eko-uien trouwens zo vaak een buitenrok tussen de binnenrokken?)

Als tussendoor ineens een bruin vel zit, kan het zijn dat het oude uien zijn. Ik heb dat namelijk wel eens bij oude uien die hier of in de winkel al even gelegen hebben.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #39 Gepost op: 29 juli 2010, 21:47:17 »
Ha, die weet ik wel!
Twee ons besanmeel, 2 el bakpoeder, 2 el kurkuma, 2 el komijn en 4 el chilipoeder (of een flinke peper in stukjes) mengen, een dik beslag maken met yoghurt en/of water. En dan flinke uien in flinke stukken snijden , door beslag halen en in olie van 180 graden frituren tot ze mooi bruin zijn.
Het beslag moet dik zijn, maar niet te, want dan wordt het niet helemaal gaar.

Nice! Ik denk dat ik ipv de kurkuma en kerrie doorheen ga gooien.
,,,,فلافل