Pittige Dahl-wortelsoep
(voor 6 personen, 15 min voorbereiden, 45 min. koken)
125 gram rode linzen
1,2 l groentebouillon
350 gram wortels in plakjes
2 uien, gesnipperd
225 gram tomatenblokjes uit blik
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el plaantaardige olie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 verse groen spaanse peper (zaadjes verwijderen)
1/2 tl gemalen kurkuma
1 el citroensap
zout
3 dl (soya) melk
2 el fijngehakte koriander
voor erbij Yoghurt
linzen spoelen en laten uitlekken, in grote pan doen. 9dl van de bouillon, de wortels, de uien, de tomaten en de knoflook toevoegen.
30 min laten koken of tot de wortels en linzen gaar zijn.
In andere kleine pan de olie verhitten, alle kruiden toevoegen en afblussen met citroensap.
Pureer de soep in portie, voeg het kruidenmengsel en de overige bouillon toe. 10 min laten pruttelen.
voeg de melk toen, roer de koriander erdoorheen. Warm serveren met evt. de yoghurt.