Morgen gaan we Mojopoly doen met vrienden. We nemen ook wat hapjes mee. Ik wil Joyce's tofuflapjes maken.
Wasdah?
Hopelijk mag het van Djooiss, maar dit stuurde ze me vanochtend. Ik vind het erg lekker!
Tofuflapjes met italiaanse kruiden
1 pakje bladerdeeg
2 tomaten, ontveld en zonder zaadjes, in kleine stukjes hakken
12 zwarte olijven, in stukjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesnipperd
2 bosuitjes, fijngesnipperd
1 pak naturel tofu, goed uit laten lekken
1 eetlepel groentebouillonpoeder
2 eetlepels edelgist
1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
1 eetlepel verse salie, fijngehakt
1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
1 eetlepel paprikapoeder
kruidenzout& peper naar smaak
1 vel bakpapier
scheutje sojamelk om de bladerdeeg mee in te smeren
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bladerdeeg ontdooien en de plakjes diagonaal doorsnijden.
- De fingesnipperde ui & knoflook zachtjes fruiten, minuut of 2 en daarna van het vuur afhalen en af laten koelen.
- De tofu in een mengkom pureren en mengen met edelgist, bouillonpoeder, fijngehakte tomaten, fijngehakte olijven, fijngesnipperde bosuitjes, de fijngehakte verse kruiden, paprikapoeder en het peper en zout. Afgekoelde uimengsel erdoor roeren, goed mengen en even proeven of de smaak naar wens is en eventueel aanpassen.
- Bakpapier op een bakplaat leggen en de driehoekjes bladerdeeg zo vouwen dat er een soort ‘puntzakje’ onstaat.
-Met een theelepel het tofumengsel erin scheppen, de randen goed aandrukken ( met vingers of vork) en heel voorzichtig insmeren met wat sojamelk.
- Een minuut of 20 in de oven, eventueel halverwege de flapjes omdraaien.
De edelgist is geen must en de verse kruiden kun je ook eventueel vervangen door de gedroogde variant.