Grappig, die salami-crave. Ik eet al dertig jaar geen vlees meer, maar de eerste jaren heb ik echt wel geregeld gedroomd van salami. Verder heb ik mooit enige moeite gehad, sterker nog, ik ontdekte op een gegeven moment dat ik al twee weken geen vlees meer had gegeten zonder dat ik dat nu bewust gepland had en toen besloot ik dat het dan kennelijk ook niet nodig was. Maar die salami ... maar dat is ook wel de knoflook. Ik heb in die tijd wel veel knoflookkkaas gegeten. En er is nu een soort nepsalami (Peperoni ofzo) van het merk Cheety in de natuurwinkel en die lust ik best wel graag. Verder vind ik nep nooit echt een goed idee. Je moet toch echt anders gaan koken. Dat is een leuke uitdaging, nieuwe recepten vinden. Veel buitenlandse keukens ( arabisch, turks, indiaas, indonesisch, thais) hebben goede vegetarische of veganistische recepten. Wat betreft tuinbonen: gisteren heb ik een salade gemaakt van dubbelgedopte tuinbonen met rode ui. Als bijgerecht bij een pastaschotel.