Ik heb een gietijzeren grillpan. Goed heet laten worden, dan de groenten (als dan niet bedekt met olie/kruiden/marinade) erop leggen. Even wachten, keren, nog even wachten en smullen maar!
Heb m nog niet zo lang, maar wat ik tot nu toe gegrild heb:
- spiesjes met o.a. ui, tomaat, paprika,
- grote stukken gele paprika (alleen een beetje grof zeezout erop en je hebt een heerlijk hapje)
- plakken aubergine en courgette (uiteraard met een riante hoeveelheid knof, prima bij de pasta)
- 'gegrilde filet' van Tivall. Heeft al grillsmaak, maar daar heb ik me niets van aangetrokken. Even gemarineerd in zo'n hippe kruiden'rub' die eigenlijk voor vlees is met olie en azijn en het resultaat na het grillen was verrassend lekker!
Mij is verteld dat je nooit olie in de grillpan moet doen, omdat dan het grilleffect teniet gedaan wordt (dan ben je aan het bakken, maar dan in een pan met ribbeltjes)