Pompoen-venkeltaart
1 ui
1 oranje pompoen (of een grote butternut), schoongemaakt en in stukjes (niet al te klein)
2 venkelknollen, in stukjes (niet al te klein)
1 ons geraspte kaas (belegen of oud)
1 pakje bladerdeeg
Ui snipperen en in olie aanfruiten. Dan de venkel erbij en een paar minuten fruiten. Pompoen erbij, goed mengen, deksel op pan en alles goed gaar laten worden. Je kunt alles zo gaar laten worden dat het allemaal nog stukjes zijn, of echt tot puree laten koken.
Vervolgens de kaas erdoor roeren.
Springvorm van 24 cm doorsnede invetten en bekleden met bladerdeeg (tot over de bovenrand). Wat paneermeel op bodem tegen vocht van vulling. Vulling erin, de bovenkanten van de bladerdeeglapjes over de vulling vouwen, taart in het midden met resterende bladerdeeg afdekken.
In oven van ong. 200 graden celcius de taart goudbruin bakken (= ongeveer een half uur, hangt af van je oven).
Is warm en koud lekker.
Serveren met griekse yoghurt of zure room.