Vegatopia Forum

Hoe maak ik....

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #20 Gepost op: 24 augustus 2008, 19:26:33 »
Bar-baar!
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #21 Gepost op: 24 augustus 2008, 19:30:44 »
Mag je champignons en andere paddestoelen?

Room, sojaroom?

Sowieso kun je ook wat rode uien erbij gebruiken, die zijn wat zoeter.

En tijm en knoflook?

Mag allemaal. Tijm hadden we zelf ook al bedacht, staat in de tuin. Wordt het van (slag)room lekkerder denk je?

Ik heb zelfs gedroogde paddo's, lekker sterk, maar ik weet eigenlijk niet of dat het lekkerder maakt: ik probeer de Franse stijl aan te houden,  met zo'n broodje en kaas. Sherry past daar idd bij.

Het komt vast goed, maar meer tips blijven welkom. :)
In elk geval bedankt!
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #22 Gepost op: 24 augustus 2008, 19:34:38 »
Ik zou champignons of die gedroogde en geweekte paddo's stevig bakken in boter met royaal peper en zout. Op het laatst tijm en knoflook meebakken. De boel even door de staafmixer en dat met water aanlengen als je bouillon. Eventueel met nog wat zout erbij en peterselie als je dat mag.

Room hoeft dan natuurlijk niet, maar dat was voor eventueel als je die andere dingen niet mocht.
« Laatst bewerkt op: 24 augustus 2008, 19:35:33 door Annemieke »

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #23 Gepost op: 24 augustus 2008, 20:16:48 »
Salie, evt. eekhoorntjesbrood?

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #24 Gepost op: 24 augustus 2008, 21:57:42 »
Hoe maak ik uiensoep zonder bouillon?


Port doe ik ook. Vetsin zul je wel niet mogen he? Anders dat ook. Selderieknol- of stengel of wortel als dat mag.
En heel belangrijk: een dag later is ie veel lekkerder!
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #25 Gepost op: 25 augustus 2008, 17:18:29 »
oh oh paniek:

De uien staan op,
maar wanneer zal ik de laurier, tijm, suiker, zout en sherry/port erbij doen? Nu meteen, af na de bloem etc?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #26 Gepost op: 25 augustus 2008, 17:23:05 »
Laurier en tijm meteen, met een beetje suiker en zout. Vervolgens laat je ze zo lang mogelijk héél zachtjes stoven, ze moet en zoet en zacht worden. Hoe langer hoe beter, een uur mag.

Daarna gooi je de bloem, drank en water/bouillon erbij.
This is between me and the vegetable!

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #27 Gepost op: 25 augustus 2008, 17:40:29 »
Laurier en tijm meteen, met een beetje suiker en zout. Vervolgens laat je ze zo lang mogelijk héél zachtjes stoven, ze moet en zoet en zacht worden. Hoe langer hoe beter, een uur mag.

Daarna gooi je de bloem, drank en water/bouillon erbij.
Dank je, het ruikt iig wel al alsof het lekker gaat worden!
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #28 Gepost op: 25 augustus 2008, 18:56:46 »
Als je geen bouillon mag, maar wel paddestoelen, is het wellicht handig een keer op een zondagmiddag een paar liter paddestoelenbouillon zelf te maken en die in porties in te vriezen voor als basis bij allerlei soepen en sauzen.
« Laatst bewerkt op: 25 augustus 2008, 18:57:03 door Selly »
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #29 Gepost op: 25 augustus 2008, 19:13:58 »
Als je geen bouillon mag, maar wel paddestoelen, is het wellicht handig een keer op een zondagmiddag een paar liter paddestoelenbouillon zelf te maken en die in porties in te vriezen voor als basis bij allerlei soepen en sauzen.
Ja dat is waar, al mag ik ook geen standaarddingen als selderij en worteltjes. Het zou meer een wat gezoute gedroogde-paddo- staafmixer-bouillon worden, o.i.d.

Maar de soep was lekker! Gelukkig maar, want ik was er wel een tijd mee bezig.
Het kan dus ook zonder bouillon. Ook een tip voor wie om andere redenen geen bouillonblokjes wil.

Volgende keer ga ik iets de gedroogde paddo's uit Frankrijk doen, bijvoorbeeld na een herfstige wandeling met paddestoelen. Ik had nu trek in gewoon uiensoep met eigenlijk alleen maar uien. En het kan:

Lekker veel laurier gedaan, veel tijm, best wat zout en wat peper, A. was heel scheutig met sherry, en we hebben denk ik 4 ipv 2 lepels bloem gedaan voor het binden. Deels rode uien en een beetje suiker aan het begin.
Broodje en Gruyere erop, onder de grill.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Lovelocker

  • Geitenwollen Sock
  • ******
  • 7.755
  • Geslacht: Man
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #30 Gepost op: 16 december 2008, 20:24:46 »
Ik zie nu pas het privebericht, waar in staat dat mijn dressingvraag verplaatst is. Had het even niet door...op nieuwe forum. Dank voor de antwoorden. Geen idee hoe ik het toen heb opgelost, maar opgelost heb ik het.
de tuin: dat ben ik

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe maak ik....
« Reactie #31 Gepost op: 16 december 2008, 21:53:56 »
Toch goed dat je hem ophaalt, goed idee voor de kerstvakantie  :-*
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
« Laatst bewerkt op: 20 december 2008, 00:27:41 door Hizikigrrrl »