Als je geen bouillon mag, maar wel paddestoelen, is het wellicht handig een keer op een zondagmiddag een paar liter paddestoelenbouillon zelf te maken en die in porties in te vriezen voor als basis bij allerlei soepen en sauzen.
Ja dat is waar, al mag ik ook geen standaarddingen als selderij en worteltjes. Het zou meer een wat gezoute gedroogde-paddo- staafmixer-bouillon worden, o.i.d.
Maar de soep was lekker! Gelukkig maar, want ik was er wel een tijd mee bezig.
Het kan dus ook zonder bouillon. Ook een tip voor wie om andere redenen geen bouillonblokjes wil.
Volgende keer ga ik iets de gedroogde paddo's uit Frankrijk doen, bijvoorbeeld na een herfstige wandeling met paddestoelen. Ik had nu trek in gewoon uiensoep met eigenlijk alleen maar uien. En het kan:
Lekker veel laurier gedaan, veel tijm, best wat zout en wat peper, A. was heel scheutig met sherry, en we hebben denk ik 4 ipv 2 lepels bloem gedaan voor het binden. Deels rode uien en een beetje suiker aan het begin.
Broodje en Gruyere erop, onder de grill.