Dungesneden biet (tegenwoordig heet alles wat dungesneden is, meen ik, garpaccio. Er zijn ook al garpacciostewardessen in vliegtuigen, hoorde ik. Lekker licht, minder kerosine) licht gezouten, citroensap en olijfolie. Bietentempura bestoven met een zout-wasabipoedermengsel, totrtellini met notenvulling (gekocht) en een zelfbereidburger van tofurest, gortrest, ui, wat kruiden, knoflook, rijstemeel, en ei. Pinot blanc en een stevige rode, Maillard (Bordeaux) wellicht.
Artisjok: de truc is een goede saus/vinaigrette (zoals al opgemerkt door Wombat) en koop niet te grote artisjokken.
Blaadjes op apartediepe schaal deponeren.
Aanrader is bereiding à la Grecque: in de lengte doormidden snijden, haren eruit snijden met scherp mes, vullen met mintblad, knoflook, relatief veel zout en olijfolie, wat peperkorrels en dan 20 minuten in de pressure cooker (drukpan). Mmm.