Je zou eens kunnen proberen of je zo te eten vindt:
Bestrooi een halve grapefruit met (riet)suiker en zet hem onder de grill totdat de suiker gekarameliseerd is. Laat hem niet zwart worden.
Voor het makkelijk eten is het wel handig om de partjes van te voren los te snijden: eerst rondom en dan langs ieder velletje even met een scherp mesje snijden, dan lift je de partjes er zo uit. Je zou er na het lossnijden en voor het besuikeren ook nog een scheutje sterke (en zoete!) drank over kunnen gooien.
Als je dit ook niet te eten vindt, zou eens kunnen proberen wat losgesneden stukjes rauw in een salade te verwerken met allerlei andere groente en fruit. En dan natuurlijk verder geen zure en bittere dingen. Een dressing met honing er door?
In elk geval eten zonder velletjes, want die zijn hard, zuur en bitter.
Ik ben dol op grapefruit, maar ja, ik hou van bitter en zuur en minder van zoet. Het is natuurlijk ook waar je aan gewend bent. Zoetigheid went ook wel erg als smaak. Eigenlijk is zoet voor babies (moedermelk is zoet). Dus je kunt ook gewoon volwassen worden