Ik heb hier een megadik bakboek. Heb er nog niks uit gebakken, maar ik zal eens kijken of er een perentaart instaat.
Het is een beetje een lang recept, maar zal het in het kort weergeven. Het ziet er op het plaatje uit als een appeltaart, maar dan met peer.
Deeg:
250 gram bloem zeven en in het midden een kuiltje maken. Daar voeg je 3 el koud water en toe plus 1-2 el suiker en wat zout. Met een deel van de bloem tot een dikke brij verwerken. Nu 150 gram koude boter (in het recept staat 75 gram boter en 75 gram reuzel) in stukjes snijden en op het bloemmengsel leggen, met wat bloem bedekken en vervolgens vanuit het midden tot een glad deeg kneden. 1 uur op een koude plaats laten rusten.
Vulling:
1 kilo perden schillen, ontpitten en in stukjes snijden. Besprekenkelen met 4 el citroensap. Vervolgens een mengsel maken van 50 gram rietsuiker, 1 mespunt kaneel, 1 mespunt gemalen kruidnagel, 50 gram gemalen hazelnoten, 30 gram in plakjes gesneden hazelnoten toevoegen aan de peren.
Deel van het deeg uitrollen en een springvorm (ca 28 cm) bekleden ook aan de zijkant, beetje aan de bovenkant laten uitsteken. Perenmengsel in de vorm doen. Dan weer een laagje over de peer maken. Bestrijken met 30 gram gesmolten boter en bestrooien met wat suiker.
Ongeveer 45 minuten bakken (200-225 graden).
Succes