Vegatopia Forum

Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood

0 leden en 4 gasten bekijken dit topic.

Offline Anna

  • ***
  • 319
  • Geslacht: Vrouw
Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #40 Gepost op: 10 mei 2007, 20:41:55 »
Ja dat is waar, maargoed je moet toch wat suiker binnenkrijgen op een dag en dan zijn fruitsuikers toch wel het beste of niet??

brenda_lelie

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #41 Gepost op: 10 mei 2007, 20:43:08 »
Ja maar niet teveel! Teveel vruchtensappen is ook niet goed (ik geloof wat dat betreft even slecht als cola) maar persoonlijk maak ik me niet druk om een boterham met jam. (vooral niet de bio-variant)

Aiko

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #42 Gepost op: 10 mei 2007, 20:57:59 »
Er zal toch wel geleisuiker inzitten om de jam op te doen stijven (naast de suikers van de vruchten zelf)?

brenda_lelie

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #43 Gepost op: 10 mei 2007, 20:59:38 »
pectine zit in de bio-jam, weet niet precies wat dat is

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #44 Gepost op: 10 mei 2007, 21:04:14 »
Info over pectine.

Edit: oeps, nu doet ie 't wel!
« Laatst bewerkt op: 10 mei 2007, 21:08:55 door Dot »
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Anna

  • ***
  • 319
  • Geslacht: Vrouw
Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #45 Gepost op: 10 mei 2007, 21:07:08 »
Ik kan die info niet lezen, hij geeft aan dat ik dan een gebruikersnaam moet invullen??

Maar dat zit er inderdaad in en volgens mij is dat het bindmiddel.

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #46 Gepost op: 10 mei 2007, 21:12:54 »
Over gebruik staat bij Wikipedia staat het volgende:

"Pectine vormt in een zuur milieu bij verhitten met suiker een gelei en wordt als zodanig gebruikt als een verdikkingsmiddel. De bekendste toepassing hiervan is in jam. De meeste vruchten bevatten meestal onvoldoende pectine om een voldoende stevige jam te geven. Appel, pruim en sinaasappel bevatten relatief veel pectine en kersen en aardbeien vrij weinig. Kweepeer daarentegen bevat veel pectine. Vroeger moest daarom de jam door lang koken ingedikt worden. Tegenwoordig wordt bij het koken pectine toegevoegd. Ook zit het in geleisuiker, dat onmisbaar is bij het maken van jam uit vruchtensap.

Pectine wordt gebruikt in hoestsnoepjes, omdat het de bovenste luchtwegen met een laagje bedekt en het kriebelen tegen gaat. Het middel zit ook in drop.

Soms wordt pectine als verdikkingsmiddel in yoghurt gebruikt."
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

mjets

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #47 Gepost op: 10 mei 2007, 21:46:26 »
Ik dacht dat pectine gemaakt wordt uit appelpitjes...  :O hoe ik daar bij kom???

Harry

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #48 Gepost op: 10 mei 2007, 22:00:15 »
Er is bestaat biologische jam met suiker, hoor. Maar de meeste bevatten alleen vruchtensuiker. Het voordeel van vruchtensuiker oftewel fructose boven andere suikers is dat je bloedsuikerspiegel er niet zo van gaat schommelen. En dat is weer een goede zaak als je wilt afvallen.

mjets

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #49 Gepost op: 10 mei 2007, 23:32:47 »
bijna goed ;D
Pectine wordt gewonnen uit appelpulp, suikerbietenpulp en sinaasappelpulp, dat bij het maken van sap na het persen overblijft. (wikipedia)
En...Bammetje jam dan maar :-X

Harry

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #50 Gepost op: 10 mei 2007, 23:39:39 »
Niet erg hartig, als je het mij vraagt. Maar dat doe je niet.

mjets

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #51 Gepost op: 10 mei 2007, 23:47:40 »
Nee helemaal niet, en ik hou er ook helemaal niet van boterhammen met jam... maar na zoveel debat ga ik het (bijna) gewoon doen. Ik eet zat jam overigens, vind het ook echt een toetjes iets. Lekker door de sojayogurt biograndberrie of biobosvruchten of ook lekker bioperzik... Maar op een boterham... ik wil KAAS volvet en gebakken eieren en liefst met kaas erop en gebakken uien en tomaten ernaast.. dat soort werk  :)

mjets

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #52 Gepost op: 22 mei 2007, 14:30:41 »
De let-haarscherp-op-vet actie verloopt goed! Nieuwe verslaving aan tomaat komkommer en hutekase is helemaal geen punt. In drie weken al 1,8 kilo afgevallen... dus eh.. iedereen bedankt voor de fijne lighttips!

Offline Sam

  • ******
  • 7.167
Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #53 Gepost op: 23 mei 2007, 11:22:51 »
Hummus maken met maar een klein beetje olijfolie, een beetje water, limoensap, en een hele bos verse koriander (plus peper en zout etc) Kun je hele dikke lagen van smeren op bijvoorbeeld geroosterd volkorenbrood, en bevat dan heel erg weinig vet maar heeft het perfecte mondgevoel om aan  "lekkere vette hap" te voldoen.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

mjets

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #54 Gepost op: 23 mei 2007, 15:18:11 »
Het water loopt in mijn mond... :kwijl:

Aiko

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #55 Gepost op: 27 mei 2007, 23:32:49 »
Zelf humus geprobeerd te maken. Ik heb ruimschoots gefaald.
Iemand in het bezit van een recept met een stap-voor-stap-instructiereeks voor domme sullen? Van het type schilderen met nummertjes.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #56 Gepost op: 27 mei 2007, 23:39:31 »
Zelf humus geprobeerd te maken. Ik heb ruimschoots gefaald.
Iemand in het bezit van een recept met een stap-voor-stap-instructiereeks voor domme sullen? Van het type schilderen met nummertjes.

hoe kan je daarin nou falen?  ???

maar, wat heb je er precies aan gefaald?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Aiko

Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #57 Gepost op: 27 mei 2007, 23:44:12 »
Ik kreeg het niet smeerbaar. Jawel, ze waren geweekt.

Zijn kikkererwten van nature zout? Ik heb de pulp door mijn brooddeeg gedaan. Mijn brood smaakte behoorlijk zout nadat het gebakken was. Dus bij volgende momenten van falen kan ik er weer brood van bakken. Valt weer mee.
« Laatst bewerkt op: 27 mei 2007, 23:49:30 door Aiko »

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #58 Gepost op: 28 mei 2007, 11:48:40 »
Ik kreeg het niet smeerbaar. Jawel, ze waren geweekt.

Je hebt er olie of iets anders vloeibaars aan toegevoegd? Wat heb je precies gedaan?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Lekkere, hartige, vetloze dingen voor op brood
« Reactie #59 Gepost op: 28 mei 2007, 12:36:57 »
Ik kreeg het niet smeerbaar. Jawel, ze waren geweekt.
Waren ze ook gekookt?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.