Vegatopia Forum

Roerbak/Wok

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Gwennepen

Re:Roerbak/Wok
« Reactie #20 Gepost op: 07 mei 2007, 21:25:23 »
Een pot currypasta van bijvoorbeeld Patak's is ook wel lekker als smaakmaker trouwens. Maar niet teveel erin, want het is best hevig van smaak. Zomaar een likje.

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Roerbak/Wok
« Reactie #21 Gepost op: 07 mei 2007, 21:30:56 »
Currypasta van Patak's staat bij mij standaard in de koelkast!
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Harry

Re:Roerbak/Wok
« Reactie #22 Gepost op: 07 mei 2007, 21:32:18 »
Heel verstandig, want dan blijft 'ie het langst goed.

Gwennepen

Re:Roerbak/Wok
« Reactie #23 Gepost op: 07 mei 2007, 21:33:01 »
Het is ook lekker om het door een ordinair groentesoepje te gooien. Gelijk een stuk exotischer.

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Roerbak/Wok
« Reactie #24 Gepost op: 07 mei 2007, 21:43:49 »
Ik maak vaak curry met een lepel patak's en kokosmelk. Lekker!
Wat ik er verder in doe verschilt dan nogal, in ieder geval tauge, rode paprika en champignons. En dan gekookte eieren erbij.
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Gwennepen

Re:Roerbak/Wok
« Reactie #25 Gepost op: 07 mei 2007, 21:52:51 »
Peultjes zijn trouwens ook lekker daarbij. Lekker knapperig.

Harry

Re:Roerbak/Wok
« Reactie #26 Gepost op: 07 mei 2007, 21:57:10 »
Maïskolfjes en bamboescheuten.

Gwennepen

Re:Roerbak/Wok
« Reactie #27 Gepost op: 07 mei 2007, 22:07:23 »
Kleine roosjes broccoli. Niet te groot want dan zijn ze niet gaar en branden ze aan en dat is vies.

rickmans

Re:Roerbak/Wok
« Reactie #28 Gepost op: 09 mei 2007, 09:05:58 »
Eigen kruidenmengsels.

Smaken verschillen maar om je kruidenmengsel tijdens het wokken xtra smaak te geven kun je het mengsel in een vijzel doen. Zorg dat er wat ui bij zit en liefst een vers stuk rode peper. vijzel je mengsel fijn en overgiet het met wat van de olie die je gaat gebruiken. Wok het ff kort voor je de rest van je groenten erbij gaat doen. De smaak van de kruiden komt dan beter tot zijn recht.....

Rick

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Roerbak/Wok
« Reactie #29 Gepost op: 11 juni 2007, 14:15:01 »
Is de olie ook niet belangrijk? Maïsolie en olijfolie mogen maar beperkt verhit worden, laatste heeft ook te uitgesproken smaak. Speciale wokolie dus, arachide??

Tom32

Re:Roerbak/Wok
« Reactie #30 Gepost op: 11 juni 2007, 16:43:04 »
Met olijfolie gaat roerbakken/wokken toch prima, ik neem meestal die milde van Fertilia. Je hebt ook geurige kruiden wokolie van Conimex maar die zijn wat te overheersend vind ik.

Offline braam

  • ***
  • 460
Re:Roerbak/Wok
« Reactie #31 Gepost op: 12 juni 2007, 06:44:29 »
Rijstolie wokt ook heel goed. De olie heeft nauwelijks smaak en kan hoge temperaturen aan. Ook kokosolie is een optie, kan ook goed verhit worden en heeft ook geen smaak. ik gebruik altijd die van rapunzel, te verkrijgen in de natuurvoedingswinkel.