Ik vind linzen HEEERLLIIIJJJKKKKK
Bijvoorbeeld (geleend recept) linzensalade van de dikste donkerste (du puy of dupuis) linzen die je kunt vinden...(gedroogd)
300 gram kerstomaten in 130 graden oven garen (met wat olie ingesmeerd)
300 gram puy-linzen met 2 eetl. geraspte citroenschil (van 1 citroen), 1 vers laurierblad en 2 tenen knoflook gehakt in genoeg water (tot alles onderstaat) aan de kook brengen en 40 min. laten sudderen (of tot ze zacht-achtig zijn, met een beetje een bite... dus niet pap).
Linzen uit laten lekken, in grote kom, kerstomaten en 2 rode uien gehakt, 75 gram ontpitte olijven, bos bladpeterselie gehakt, scheut olijfolie, zeezout en versgemalen peper
Voorzichtig omscheppen (kerstomaten liefst heel houden).
Eroverheen: 100 gram (echte) schaafseltjes parmezaan (of eventueel mozzarella) om te garneren.
Stukkie brood erbij... mmmmmmmmm
(als hoofdgerecht voor 3 of 4 eters) maar de dag erna is het zo mogelijk nog lekkerder dus dit is mijn recept voor 2 personen
Sylvia Witteman had ook zo'n lekker wintergerecht... eh.. Portugees stoofpotje van linzen geloof ik.. ook zo'n hit hier in huis.