per persoon:
1 plakje bladerdeeg, 3 plakjes in shoyu gemarineerde gerookte tahoe, 1 plakje vegetarische kaas, basilicum-pesto
verse knoflook, sesamzaad
Bereidingswijze: Leg op het plakje bladerdeeg 1 plakje in shoyu gemarineerde gerookte tahoe, daarop een plakje kaas, weer een plakje gemarineerde tahoe, daarop de pesto met nog wat extra knoflook uit de pers en daarop weer een plakje tahoe. Het bladerdeegflapje kruisgewijs goed dichtvouwen en besmeren met wat water. Strooi op het bakblik rondjes sesamzaad en leg daar de bol met de gladde kant naar boven op. In de oven bakken volgens voorschrift op de bladerdeegverpakking
Croissantpakketje met tahoegehakt (kan ook met bladerdeeg lijkt me)
( 4 personen ) 2 uien, 50 g boter, 1 teen knoflook, 1,5 el shoarmakruiden, 500 g tahoe, 5 el chilisaus, 2 tl zout, peper, bloem, 1 blikje gekoeld croissantdeeg
Bereidingswijze: Uien pellen en snipperen. In een koekepan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en shoarmakruiden 2 minuten zachtjes fruiten.
Intussen de tahoe fijnprakken. Tahoe door de ui scheppen en al omscheppend meebakken. Chilisaus erdoor roeren en het mengsel op een halfhoog vuur in 3 minuten in laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Het aanrecht bestuiven met bloem. Lapjes croissantdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een lap van 30 bij 30 cm. Deeg in 4 vierkanten snijden. Tahoemengsel in het midden van het deeg scheppen.
De deeglappen tot driehoekjes dichtvouwen en de randen met een vork op elkaar drukken. Bakplaat invetten. De oven voorverwarmen op 200 graden C. (gasstand 4). In het midden van de oven in 15 minuten goudbruin bakken.
Lekker met wortel-preisalade