Vegatopia Forum

Bladerdeeg/Filodeeg vullingen

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Gepost op: 26 mei 2003, 21:13:19 »
Simpele vullingen gezocht, zoet ende hartig, voor in bladerdeegflapjes.

Kan ik bijvoorbeeld ananas uit blik (uitgelekt) mengen met iets alcoholisch (rum ;D) en evt. suiker en dat erin stoppen?

En fruit (uit blik, uitgelekt) mengen met jam?
« Laatst bewerkt op: 25 juli 2003, 17:20:12 door Hizikigrrrl »

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #1 Gepost op: 26 mei 2003, 21:17:07 »
Blokjes appel met kaneel kan altijd hè :)
Hartig, pesto! Om het wat goedkoper te maken, mengen met spinazie.

Offline dorinka

  • ****
  • 741
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #2 Gepost op: 26 mei 2003, 21:22:15 »
tomaten (hele, gevuld met kaas (of moest het vegan?))
Zo.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #3 Gepost op: 26 mei 2003, 22:59:49 »
wortel-koriander-paprika-sinaasappel
spinazie-geitenkaas-dille
spinazie-zongedroogde tomaat-linzen
linzen-perzik-peer (is echt lekker!)
blauwe kaas-notenmousse
groene asperges - mozzarella - chilisaus
paddestoel - zongedroogde tomaat- peterselie
pompoen - paprika
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #4 Gepost op: 26 mei 2003, 23:01:56 »
linzen-perzik-peer (is echt lekker!)
hmmm... liiinzen...
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #5 Gepost op: 27 mei 2003, 11:18:16 »
zoet:
-appel, rozijnen, suiker, kaneel

hartig:
-gebakken prei en champignons met paturain
-gekruid vegetarisch gehakt (met of zonder groentes)
-gekookte bleekselderij, walnoten en kaas
-zongedroogde tomaat, prei, feta
-spinazie, geroosterde pijnboompitten

etc, etc. gewoon lekker combineren! Als een mengsel van groenten/noten/kaas/vleesvervanger lekker smaakt en niet al te vochtig is dan kan het vaak ook prima in bladerdeeg. Voor veganistische recepten: laat de kaas weg en experimenteer eens met pijnboompitten, pompoenpitten, cashewnoten en pistachenoten.
« Laatst bewerkt op: 27 mei 2003, 11:18:45 door bart »
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #6 Gepost op: 27 mei 2003, 11:19:59 »
Citaat

mijn favoriete hartige bladerdeegflap is:
op een plakje bladerdeeg een plakje tofu leggen. hierop plakjes tomaat of paprika. dan wat zout,peper en kruiden zoals marjolijn en tijm. hierover een plakje kaas.
nu dichtvouwen. de zijkanten goed dicht, bovenop mag het openstaan.
20 min in een voorverwarmde oven van 220 Cel.
eet smakelijk.

een zoete flap kan je natuurlijk simpel met appel en rozijntjes doen.
maar veel luxer is om er wat banaan en/of jam bij te doen.
en als laatste nog een leuke die ik zelf bedacht heb: snij het bladerdeegplakje in tweeen en leg ze op het bakblik. leg op iedere helft 2 halve zoete pruimen en bak ze 15 min bij 220 Cel.  VEEL PLEZIER.

It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

Offline Flapke

  • ***
  • 177
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #7 Gepost op: 27 mei 2003, 17:02:34 »
per persoon:
1 plakje bladerdeeg, 3 plakjes in shoyu gemarineerde gerookte tahoe, 1 plakje vegetarische kaas, basilicum-pesto
verse knoflook, sesamzaad
Bereidingswijze:  Leg op het plakje bladerdeeg 1 plakje in shoyu gemarineerde gerookte tahoe, daarop een plakje kaas, weer een plakje gemarineerde tahoe, daarop de pesto met nog wat extra knoflook uit de pers en daarop weer een plakje tahoe. Het bladerdeegflapje kruisgewijs goed dichtvouwen en besmeren met wat water. Strooi op het bakblik rondjes sesamzaad en leg daar de bol met de gladde kant naar boven op. In de oven bakken volgens voorschrift op de bladerdeegverpakking

Croissantpakketje met tahoegehakt (kan ook met bladerdeeg lijkt me)
( 4 personen ) 2 uien, 50 g boter, 1 teen knoflook, 1,5 el shoarmakruiden, 500 g tahoe, 5 el chilisaus, 2 tl zout, peper, bloem, 1 blikje gekoeld croissantdeeg
Bereidingswijze: Uien pellen en snipperen. In een koekepan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en shoarmakruiden 2 minuten zachtjes fruiten.
Intussen de tahoe fijnprakken. Tahoe door de ui scheppen en al omscheppend meebakken. Chilisaus erdoor roeren en het mengsel op een halfhoog vuur in 3 minuten in laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Het aanrecht bestuiven met bloem. Lapjes croissantdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een lap van 30 bij 30 cm. Deeg in 4 vierkanten snijden. Tahoemengsel in het midden van het deeg scheppen.
De deeglappen tot driehoekjes dichtvouwen en de randen met een vork op elkaar drukken. Bakplaat invetten.  De oven voorverwarmen op 200 graden C. (gasstand 4). In het midden van de oven in 15 minuten goudbruin bakken.
Lekker met wortel-preisalade

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #8 Gepost op: 01 juni 2003, 12:58:19 »
Deze vullingen heb ik gisteravond gebruikt:


1 Schijf ananas, bestrooid met suiker en wat rum.
Stukjes appel met walnoot en bosbessenjam.
Banaan met paranoten.


De plakjes bladerdeeg waren behoorlijk duur, 4 euro voor 4 plakjes! Maar ik wilde het natuurlijk bio en vegan hebben:). Weet iemand nog wat goedkopere vegan bladerdeeg? Evt. niet bio...

Overigens was het lekker, het had alleen wat langer in de oven gemogen. En de volgende keer gaat er meer rum over de ananas 8).


Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #9 Gepost op: 01 juni 2003, 14:37:20 »
Overigens was het lekker, het had alleen wat langer in de oven gemogen. En de volgende keer gaat er meer rum over de ananas 8).
zuuperd!
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Kim

  • ***
  • 114
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #10 Gepost op: 02 juni 2003, 10:08:45 »
Nog een lekker pittig en hartig ideetje:

kleingesneden stemgember, sambal, tomatenketchup en een gesnipperd uitje.

Als het voor bij het avondeten is kun je er ook wat tofu fijngehakt door doen.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #11 Gepost op: 25 juli 2003, 17:13:50 »
Bestaat er vegan filodeeg?

overanalizing

Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #12 Gepost op: 25 juli 2003, 17:18:03 »
Ja! Ik heb bij de Turkse winkel een pakketje gevonden. Heb er 'bloemetjes' van gemaakt met cavaillon-citroenpudding. Zaten niet veel verschillende ingrediënten in, als ik me goed herinner.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #13 Gepost op: 25 juli 2003, 17:33:20 »
Ja! Ik heb bij de Turkse winkel een pakketje gevonden. Heb er 'bloemetjes' van gemaakt met cavaillon-citroenpudding. Zaten niet veel verschillende ingrediënten in, als ik me goed herinner.

Of loempiavellen anders?
,,,,فلافل

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #14 Gepost op: 25 juli 2003, 17:55:49 »
Of loempiavellen anders?

Kun je daar ook zoete dingen mee maken en/of strudels?

Zelf maken zal wel erg veel werk zijn, he?

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #15 Gepost op: 25 juli 2003, 18:01:17 »
Kun je daar ook zoete dingen mee maken en/of strudels?

ja. ze zijn alleen iets kleiner dan filodeeg. Weet je trouwens zeker dan normaal filodeeg niet goed is?

Citaat
Zelf maken zal wel erg veel werk zijn, he?

ja dat schijnt zo te zijn. Hoe krijg je het zo dun? Misschien met pastamachine
« Laatst bewerkt op: 25 juli 2003, 18:01:29 door Selly »
,,,,فلافل

willem1940

Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #16 Gepost op: 25 juli 2003, 18:03:07 »
Bij McD zag/proefde ik appel in zo'n velletje; smaakte eender en dus net zo rot als hun frietjes en de "koffie".

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet kàn want in Duitsland ook wel eens mini-strudel-achtige dingetjes geproefd die wel goed waren.

Yvonne zegt dat je met bladerdeeg heel goed appel-flappen kunt maken en dat ander fruit, kersen, abrikozen etc., ook goed lukt.

overanalizing

Re:Bladerdeeg vullingen
« Reactie #17 Gepost op: 25 juli 2003, 23:08:12 »
Weet iemand nog wat goedkopere vegan bladerdeeg? Evt. niet bio...

Ik geloof dat het bladerdeeg van Herta vegan is, maar check zeker eerst even het ingrediëntenlijstje.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #18 Gepost op: 26 juli 2003, 09:33:00 »
het idee van een strudel is wel dat je alleen een hoopje vulling in het midden legt en dan het deeg er om heen rolt en dat de vulling dus alleen in het midden zit. Dus niet dat je de vulling over het hele deeg uitspreidt en dan het deeg oprolt zodat je om en om deeg-vulling-deeg-vulling hebt, want dan wordt je deeg nooit gaar en dat is vies.
,,,,فلافل

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #19 Gepost op: 28 juli 2003, 16:50:59 »
Net gemaakt:


Blokjes aardappel, tofu, ui, knoflook en verse gember zachtjes laten fruiten in olijfolie, met je favo kruiden: ik heb nu pittige kerrie, cayennepeper, kaneel, piment en komijn gebruikt.
Dit dus in bladerdeegflapje doen en afbakken. Heet!, maar lekker.

En een flapje met bosbessenjam.

En een testflapje om te zien hoe tofutti het doet in de oven: flapje besmeren met tofutti, daaroverheen zomerpostelein, dichtvouwen en afbakken. Jammie! De tofutti kan wat smaakvoller, ik denk dat ik er de volgende keer een teentje knoflook bij uitpers.