Ik heb nog niet alle veganaises uit de winkel geprobeerd, maar die ik tot nu toe heb gehad halen het niet bij zelfgemaakte. Die van Bruno Fisscher wil ik wel een keer een kans geven, maar die ben ik nog nergens tegen gekomen.
Mijn zelfgemaakte mayo lijkt op die van de veganchallenge website:
http://www.veganchallenge.nl/veganaise/. Met dat recept maak je een flinke pot vol, maar je kunt het recept ook halveren, of een derde ervan maken. Zoals je in het gelinkte filmpje kunt zien is het een heel makkelijk en snel recept. De veganaise blijft bij mij meestal een week of twee goed, en wel drie-vier weken als ik er wat soja-lecithine aan toevoeg (dit is een emulgator/stabilisator, te koop als voedingssupplement bij de Tuinen en biowinkels).
Voor knoflooksaus, romige dressings etc. gebruik ik tegenwoordig meestal sojayoghurt als basis, want dat hebben we altijd in huis voor het ontbijt. Zorg wel dat je een ongezoete yoghurt neemt, zoals Alpro Mild&Creamy.