Toof's lasagna (tm) is feitelijk niets bijzonders, qua ingredienten. Feit is wel dat ogenschijnlijk simpele lijst van ingredienten niet gegarandeerd tot de fluele, tongstrelende smaak van Toof's lasanga (tm) zal leiden. Het is het produkt, nee het kunstwerk van jarenlang in elkaar ingespeelde teamleden (Toof, de ingredienten en zijn spatel) die tot dit magistrale iets kunnen leiden. Een gewone sterveling zal wel in de buurt kunnen komen though en een goede poging wagen. Succes !
Het recept :
Ingredienten :
Honig lasagnasaus (essentieel !)
Lasagnabladen
1 Prei
2 kleine uien of 1 grote
1 a 2 tenen knoflook naar smaak*
2 a 3 tomaten naar smaak*
quorn of tofu gehakt naar smaak*
euh een ferme hand met broccoli ofzo
een blok kaas, oud of jong maakt niet uit, 'ast maar veul is !'
zonnebloemolie
Verder nog nodig :
grote wok
lasagnaschaal
Forse spatel
kaasrasp
kaasschaaf
zo'n mixding, ijzerdraad unit, waarmee je met de hand kan mixen.
Zet de wok en lasagnaschaal op het fornuis, zodat dat later makkelijk is over te scheppen. Doe wat olie in de wok en zet er een laag vuur onder. Hak de ui/uien helemaal fijn tot kleine stukjes en pleur die in wok. Terwijl dit fruit, kan de prei in stukken worden gehakt. Gooi als de uien glazig zien het gehakt erbij. Laat maar mooi 2-5 minuten bakken, gooi dan de prei erbij. Terwijl het gehakt/ui mengsel bakt, kun je de broccoli, tomaten en knoflook hakken. Zodra je dit klaar hebt (in die 2-5 minuten dus), gooi je dat in de wok erbij. Goed omscheppen en weer met rust laten. Ontferm je nu over de kaas. Rasp een forse berg kaas op een bord. Aangezien dit veel moeite is, hoef je alleen voor de bovenkant te raspen. Als er een ferme hoeveelheid ligt, stop je en pak je een kaasschaaf. Maak maar een flinke hoeveelheid plakken, ongeveer voor 2 lagen inde schaal. Goed, als je dit gedaan hebt kun je de saus maken. 0.85 a 0.9 liter water pakken en dan de honig mix voorzichtig beetje voor beetje bij het water mixen. Als je gedaan hebt gooi je dat in de wok erbij. Zodra het ingedikt is kan het vuur uit, je lasagnavulling is klaar !
Dit alles in de lasagnaschaal scheppen, laagje saus, laagje lasagnablad, laagje kaas. Begin met saus en eindig met saus. Strooi het raspsel erna bovenop, verspreidt het goed ! ERna kan het 25/30 minuten in de oven op 220 graden et voila, eet smakelijk.
* naar smaak = mijn smaak