Nog eentje (ik heb een kokos-fase geloof ik). Ik wilde het al langere tijd proberen, kwam het steeds tegen op blogs: zelfgemaakte kokosboter.
Flinke zak geraspte kokos, van de toko in dit geval. In de keukenmachine, en dan: heel veel geduld. Het duurt 10-15 minuten. Eerst heb je kokospoeder. Dan klontert het samen, en draait het nog nauwelijks rond. Dan moet je schudden, schrapen, etc. En dan het magische moment: opeens wordt het een stuk vloeibaarder en gaat het weer draaien. Dan nog verder laten draaien, zo lang als je er het geduld voor kan opbrengen - hoe fijner, hoe beter (vind ik). Het kan op brood, je kan het met een lepel eten
, etc... Het stijft wel weer op, kokosvet is namelijk pas vloeibaar bij ongeveer 25 graden. Je hoeft het niet in de koelkast te bewaren.
Oef ik vind het echt achterlijk lekker. Erg vet natuurlijk, maar wel supergezond vet!