Vegatopia Forum

Fijne kookgebeurtenissen

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #800 Gepost op: 06 maart 2011, 17:41:45 »
Nee, eerder kwark, je hebt het in magere, halfvolle of volle versies. Ik nam de halfvolle.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #801 Gepost op: 16 maart 2011, 09:21:32 »
Speculaasdeeg gekneed, die wordt vanavond gebakken (is meer een fijne bakgebeurtenis  ::)).

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #802 Gepost op: 21 maart 2011, 21:39:23 »
Joske, wil je meer informatie geven over puddingpoeder? Hoe ziet het eruit, welk merk, wat kost het, etc. In Ons Bakboek wordt het ook regelmatig gebruikt en ik heb geen idee wat het is.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #803 Gepost op: 22 maart 2011, 00:31:03 »
Pudding is vla, heb ik begrepen. Van Imperial of Dr Oetker, 5 zakjes in een doos, hoofdingredient maïszetmeel. Je lost het op in beetje melk, brengt 750 ml melk aan de kook samen met 5 eetlepels suiker. Als de melk kookt, neem je de pan van het vuur en mengt het opgeloste puddingpoeder erdoor, de melk nog even aan de kook brengen en klaar. Als je het mengt onder de kaas/kwark, wordt je kaas/kwarktaart stevig.
« Laatst bewerkt op: 22 maart 2011, 08:53:29 door Joske »

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #804 Gepost op: 22 maart 2011, 13:44:33 »
Dus gewoon maizena of wat hier als custardpoeder wordt verkocht? Want dat heb ik wel in de kast staan.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #805 Gepost op: 22 maart 2011, 16:12:41 »
Ik dacht altijd dat custard een soort suiker was  ???
Maiszena dus ja, met vanillesmaak-aroma en gele kleurstof.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #806 Gepost op: 22 maart 2011, 17:10:10 »
Maiszena dus ja, met vanillesmaak-aroma en gele kleurstof.
Custard dus  ;D
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #807 Gepost op: 22 maart 2011, 19:51:44 »
Ik dacht altijd dat custard een soort suiker was  ???
Maiszena dus ja, met vanillesmaak-aroma en gele kleurstof.

Nee, da's caster sugar.
Maizena met vanillesmaak en gele kleurstof kan je hier kopen als custardpoeder; je maakt er custardpudding of -vla mee. Ik geloof dat er 500 gram in een doosje zit. Ook van de dokter ja.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #808 Gepost op: 25 maart 2011, 17:49:17 »
Ik heb er nog niet uit gekookt, maar dat gaat zeker vast wel gebeuren, dus daarom is het een fijne kookgebeurtenis: ik heb mezelf getrakteerd op een leuk kookboekje over macarons. Ga ik ze ook eens zelf maken en Niemeyer proberen te overtreffen  :P
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #809 Gepost op: 21 april 2011, 07:57:58 »
Van het weekend maakte ik chai-latte cupcakes, zelfverzonnen chocolade cupcakes en de lekkerste tulband ooit uit Veganomicon. Plantaardig bakken blijft toch ontzettend leuk!
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #810 Gepost op: 21 april 2011, 23:42:10 »
Er staat een grote pot met opgelegde eieren nog een beetje af te koelen om dadelijk in de ijskast gezet te worden en binnen 2 weken verorberd te worden.
Ik ben benieuwd!

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #811 Gepost op: 21 april 2011, 23:50:14 »
Cool, vertel je t.z.t. of het wat is?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #812 Gepost op: 21 april 2011, 23:55:28 »
Natuurlijk  :)
Ik hoop dat het wat wordt, ik heb namelijk gewoon cider in een pot gedaan en mijn kruidenkast opengetrokken en gedacht 'wat kunnen we hier nu allemaal eens gaan inkappen'. Volgens mij wordt het wel pittig, verslag over 2 weken.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #813 Gepost op: 29 april 2011, 17:45:06 »
Er staat een grote pot met opgelegde eieren nog een beetje af te koelen om dadelijk in de ijskast gezet te worden en binnen 2 weken verorberd te worden.
Ik ben benieuwd!
Heb je al geproefd?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #814 Gepost op: 01 mei 2011, 23:57:39 »
Ik heb gisteren stiekem en veel te vroeg een eitje geproefd. Het smaakte veel te veel azijn en veel te weinig kruiden die erbij zaten, dus heb ik het mengsel verder aangevuld met een aanzienlijke hoeveelheid tabasco, halapeno-pepersap, en liquid smoke.
Ik denk dat ik wat aan de smaak gewoon moet worden, maar eigenlijk moesten ze nog minstens een week trekken. Dan volgt meer uitleg  :)

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #815 Gepost op: 02 mei 2011, 10:01:49 »
Er staat een grote pot met opgelegde eieren nog een beetje af te koelen om dadelijk in de ijskast gezet te worden en binnen 2 weken verorberd te worden.
Ok, dus pas proeven na twee weken trekken en niet dat ze in twee weken tijd op moeten zijn.
Check: weer wat Vlaams geleerd  ;)
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #816 Gepost op: 06 mei 2011, 17:17:08 »
Wok opnieuw ingebakken  :)
Misschien vanavond eens uitproberen.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #817 Gepost op: 07 mei 2011, 19:17:14 »
Ik heb er nog niet uit gekookt, maar dat gaat zeker vast wel gebeuren, dus daarom is het een fijne kookgebeurtenis: ik heb mezelf getrakteerd op een leuk kookboekje over macarons. Ga ik ze ook eens zelf maken en Niemeyer proberen te overtreffen  :P

*kwijl*

Custardpoeder wordt door diverse kookiconen uit de UK gebruikt en die zweren bij Bird. Moet ik een pakje voor je meenemen anders?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #818 Gepost op: 07 mei 2011, 19:55:14 »
Custardpoeder is toch gewoon custardpoeder? Dus maizena eigenlijk.
Ik heb op dit moment een pakje dokter oekter of koopmans staan en wilde voor de volgende verpakking een blik uit de toko nemen. Maar een vogel-verpakking mag natuurlijk ook. Mocht je in die winkel zijn, mag je het best meenemen, maar je hoeft er niet speciaal voor om te rijden.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #819 Gepost op: 07 mei 2011, 21:45:24 »
Custardpoeder is toch gewoon custardpoeder? Dus maizena eigenlijk.
Wikipedia says no.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.