Vegatopia Forum

Fijne kookgebeurtenissen

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #780 Gepost op: 02 maart 2011, 18:48:51 »
Zoals die met die hartjes erin? Het lijkt me wel heel tof als dat lukt!
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #781 Gepost op: 02 maart 2011, 18:51:08 »
Hihi, als je mensen zoekt die misbaksels moeten wegwerken  ;)

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #782 Gepost op: 02 maart 2011, 19:32:06 »
Gisteren poging gedaan om cakejes te bakken met daarin een gekleurd vormpje. Resultaat viel helaas tegen. Maar fga er nog lekker verder mee experimenteren  ;D

Heb je ook zo'n 3D-vorm?
Ik heb de Wilton Heart Fill Cake Pan: http://www.google.nl/images?um=1&hl=nl&biw=1444&bih=668&tbs=isch%3A1&sa=1&q=wilton+heart+fill&aq=f&aqi=&aql=&oq=

Hij kwam er aardig uit, qua vorm dan. De smaak was toch minder, maar daar kan ik de vorm niet de schuld van geven.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #783 Gepost op: 03 maart 2011, 01:06:02 »
Ik denk dat het hartje gaat drijven ofzo, hoe krijg je het dan mooi op zijn plaats in de rest van het deeg?

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #784 Gepost op: 03 maart 2011, 01:33:21 »
Ik denk dat het hartje gaat drijven ofzo, hoe krijg je het dan mooi op zijn plaats in de rest van het deeg?

In die 3d bakvorm?

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #785 Gepost op: 03 maart 2011, 09:10:57 »
Het lijkt me dat je eerst de hartjesvorm bakt, en die later in een andere tulbandcake meebakt. Snap niet helemaal hoe je het een in het andere op zijn plaats krijgt.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #786 Gepost op: 03 maart 2011, 13:37:56 »
Nee, het werkt anders. Het binnenste is geen cake, maar een vulling van room of ijs of bavarois etc.

Je hebt 2 verschillende cakevormen waar de onderste en bovenste helft van het hart al uit zijn weggelaten. In die vormen bak je de cakes. Vervolgens vul je de uithollingen met room, ijs, etc en dan zet je de 2 vormen op elkaar.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #787 Gepost op: 03 maart 2011, 16:34:48 »
Ah zo, ja ik dacht dus dat het hartje ook van cakedeeg was en begreep dus niet hoe je zoiets gefabriceerd krijgt. Wie vindt het maar allemaal uit!?

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #788 Gepost op: 03 maart 2011, 16:51:39 »
Ah zo, ja ik dacht dus dat het hartje ook van cakedeeg was en begreep dus niet hoe je zoiets gefabriceerd krijgt. Wie vindt het maar allemaal uit!?

Nou, ik iig niet, want ik heb hard moeten nadenken over in welke kant het beslag nu eigenlijk moest ;D.

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #789 Gepost op: 03 maart 2011, 17:37:51 »
Ah zo, ja ik dacht dus dat het hartje ook van cakedeeg was en begreep dus niet hoe je zoiets gefabriceerd krijgt. Wie vindt het maar allemaal uit!?

In mijn geval wel hoor.. zie facebook voor foto's  ;)
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #790 Gepost op: 05 maart 2011, 16:42:17 »
Ik heb deze in de oven staan,  :taart-yum:

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #791 Gepost op: 05 maart 2011, 16:50:44 »
Daar is ie weer, jaloers!
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #792 Gepost op: 05 maart 2011, 17:08:02 »
Zij vroeg om gebakken te worden, en als jij het niet deed, dan moest ik wel  :D
Net uit de oven, we kunnen niet wachten tot ze afgekoeld is.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #793 Gepost op: 05 maart 2011, 19:02:59 »
En en en??
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #794 Gepost op: 05 maart 2011, 20:01:50 »
Eerst moet het avondeten even zakken, om een uur of 9 weet ik meer te vertellen.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #795 Gepost op: 05 maart 2011, 20:05:07 »
Die taart had ook best jullie avondeten kunnen willen zijn :kwijl:
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #796 Gepost op: 05 maart 2011, 23:02:01 »
Hmmmmm, :D, nog nog! Deze ga ik zeker nog maken.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #797 Gepost op: 05 maart 2011, 23:17:31 »
Even voor de kaasmijders onder ons: smaakt de taart ook in de verste verte naar kaas of was ie echt alleen maar romig?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #798 Gepost op: 06 maart 2011, 17:35:28 »
Ik denk wel dat ze naar kaas smaakt, en naar vanille en speculoos. Met 500 g plattekaas kan dat niet anders.
Maar door de speculoos is de smaak iets te zoet, volgende keer minder suiker dus.
Mijn vorige kaastaart had ook blauwbessen, dat geeft toch een frisse toets.

Offline dorinka

  • ****
  • 741
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #799 Gepost op: 06 maart 2011, 17:40:55 »
Platte kaas, is dat iets als roomkaas/monchou ofzo?
Zo.