Vegatopia Forum

Recepten van Strandpicknick

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Recepten van Strandpicknick
« Gepost op: 10 juni 2006, 20:47:44 »
Post hier jullie recepten van de Strandpicknick te Katwijk van 10 juni.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #1 Gepost op: 11 juni 2006, 00:32:23 »
Geitenkaasbrood (oorspronkelijke recept komt van life and cooking site)

nodig:
1/8 l melk
25 gr boter
half pak broodmix
halve eetlepel suiker
1 ei

200 gram zachte geitenkaas
1/8 l creme fraiche
citroenrasp (uit een baukje pot)
50-100 gram pistachenoten, gepeld
honing

doen:
alle bovenste ingrediënten goed mengen, dit gaat beter als de melk en de boter handwarm zijn (dit kan in een pannetje, maar is geen goed idee, want handwarm moet kouder zijn dan je handen omdat bij 37 graden de gist doodgaat - volgens Bart) en dan 20 minuten laten rijzen onder folie.

In de tussentijd de geitenkaas verbrokkelen en mengen met de creme fraiche en een beetje citroenrasp (ik gok een theelepel, maar dat heeft Bart gedaan, het versterkt de smaken, dus kan evt ook weggelaten worden). De pistaches moeten grof gehakt worden.

Dan moet het deeg heel dun worden uitgerold, je strijkt er het geitenkaasmengsel over, daarover strooi je de noten en dan sprenkel je er flink wat honing overheen. Dan rol je de plak op, en snijdt hem in plakjes, die je in een goed ingevette springvorm zet, een stukje uitelkaar.
Dit laat je nog eens 20 minuten rijzen en dan moet het op 210 graden ongeveer 15 minuten in de oven (in onze oven wat langer) tot de bovenkant een mooie kleur heeft.

iI heb trouwens de uiendingen van Annemieke helemaal gemist.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #2 Gepost op: 11 juni 2006, 16:42:51 »
Tabouleh

Oorspronkelijk is dit recept met bulgur maar ik maak het altijd met cous-cous.

Nodig:
500 gram cous-cous
Kokend water (hoeveelheid volgens de verpakking)
2 limoenen
roma cherrytomaatjes of andere lekkere tomaten
2 kleine of 1 grote rode zoete puntpaprika
bosje verse koriander
verse bieslook
verse peterselie
olijfolie
peper
zout
teentje knoflook
eventueel wat gemalen komijn, paprikapoeder of cayennepeper

Doen:
Wel de cous-cous met het kokende water. De cous-cous moet mooi droog en korrelig zijn, dus niet te nat maken. Maak een dressing van het sap van 1 limoen, ongeveer vijf eetlepels olijfolie, de knoflook (uit de kn.kn), peper en zout. Snipper de verse kruiden fijn en schep die met de dressing door de cous-cous. Snij de paprika in kleine stukjes en de roma cherry tomaatjes doormidden en schep ze er ook door. Als je grote tomaten gebruikt, verwijder dan het natte binnenste, anders wordt de salade te nat. Proef of er nog iets bij moet (zout schijnt altijd op miraculeuze wijze te verdwijnen in cous-cous!) Je kunt ook nog roosjes broccoli toevoegen of iets anders lekkers (beetgaar gekookt). Bij het serveren kun je er schijfjes limoen bij geven voor wat extra zuurte, en vers gemalen peper en zout.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #3 Gepost op: 12 juni 2006, 17:42:09 »
Komkommersoep
(ik hoop dat de verhoudingen zo kloppen, ik denk het wel)

voor een koppen of 4, misschien iets meer:
1 komkommer, liefst bio, gewassen maar niet geschild
400 ml yofu of dikke/Griekse yoghurt
30 g dille
30 g munt
50-100 ml lauwe groentebouillon
zout, peper
cayennepeper
citroensap

Hak de komkommer in vier stukken en maal met de dille en munt erg fijn in de keukenmachine. Voeg de yofu toe en meng met de komkommer. Proef en voeg naar smaak bouillon (als de soep dik is meer bouillon toevoegen dan wanneer de soep minder dik is) zout, peper en cayennepeper toe. Doe een uur in de koelkast. Serveer met citroensap naar smaak.

Gegrillde groenten met pestodressing
Laat een grillpan heet worden. Draai dan het vuur iets zachter, zodat het halfhoog is. Grill plakken (van 0,75 cm) courgette, aubergine en geschillde kohlrabi en stukken gele en rode paprika. Omdraaien als er grillrandjes te zien zijn: de aubergine gaat het snelst, dan de courgette, dan de kohlrabi en dan de paprika.
Warm en koud lekker. Blijft prima in de koelkast.

Maak pesto: maal voor 1 potje pesto een basilicumplant, 4 el geroostere pijnboompitjes (3 minuten in een hete pan zonder olie roosteren, goed roeren) en optioneel maar sterk aangeraden 2 knoflooktenen en optioneel 5 el geraspte pecorino/parmensan in de keukenmachine fijn. Voeg zoveel milde olijfolie toe dat het een smeuige pasta wordt. Doe in een potje, overgiet een klein beetje olie en bewaar in de koelkast. Zonder kaas beter te bewaren dan met kaas.

Meng de pesto pas op het laatst door de groenten.

« Laatst bewerkt op: 12 juni 2006, 21:53:31 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #4 Gepost op: 12 juni 2006, 18:25:19 »
75 mm?
This is between me and the vegetable!

Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #5 Gepost op: 12 juni 2006, 18:32:21 »
Overlangs doorgesneden ;D
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Mariek

  • *****
  • 3.972
  • Geslacht: Vrouw
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #6 Gepost op: 12 juni 2006, 19:50:11 »
Turks platbrood met hummus en avocado

Nodig:
- Turks platbrood (soort wraps, te koop bij Turkse winkels)
- Hummus
- Avocado
- IJsbergsla
- Citroen
- Peper en zout

Besmeer het platbrood met hummus. Scheur de ijsbergsla in stukjes en beleg het brood ermee. Daarop leg je per brood ongeveer een kwart in plakjes gesneden avocado. Naar smaak citroensap, peper en zout en opeten!

De muffins waren m.i. niet heel erg goed gelukt, dus dat recept laat ik schieten.
Neigend tot zelfdestructieve eerlijkheid

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #7 Gepost op: 12 juni 2006, 20:05:58 »
ik vond ze lekker, heb er net nog drie gegeten en wil dus wel graag het recept hebben.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #8 Gepost op: 12 juni 2006, 21:53:59 »
75 mm?

 :-[ ik heb er 0,75 cm van gemaakt  :)
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #9 Gepost op: 12 juni 2006, 21:55:15 »
De muffins waren meer een soort cakejes, maar wel erg lekkere cakejes  :chef:.
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #10 Gepost op: 12 juni 2006, 22:31:27 »
en van wie was het heerlijke kersenbrood?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #11 Gepost op: 12 juni 2006, 22:34:02 »
Die was van Annemieke en die had ook al die heerlijke saffraan-uienpisaladiere waarvan ik graag het recept wil.
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #12 Gepost op: 15 juni 2006, 22:52:12 »
Van mij komt nog.

Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #13 Gepost op: 23 december 2012, 22:12:52 »
Annemieke, heb jij dat recept voor kersenbrood nog? Ik heb nog even op alle forumberichten gezocht. Maar helaas, pindakaas. *hoopt* ;)
Groetjes, Antje

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #14 Gepost op: 24 december 2012, 13:37:17 »
Antje, misschien is het handiger om Annemieke even per Pb of e-mail te benaderen. Ze komt niet zo vaak op het forum meer volgens mij...
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.928
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #15 Gepost op: 24 december 2012, 13:40:18 »
Dat valt wel mee: "Laatst actief:    Vandaag om 12:28:37"

Maar evengoed een goede suggestie, want ze kan de posting van Antje gemist hebben.

Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #16 Gepost op: 25 december 2012, 14:52:43 »
Goed idee. Euhm. Als je wilt mag je de berichtjes dan verwijderen. :)
Groetjes, Antje

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #17 Gepost op: 25 december 2012, 16:22:28 »
Dat valt wel mee: "Laatst actief:    Vandaag om 12:28:37"

Maar evengoed een goede suggestie, want ze kan de posting van Antje gemist hebben.

Ik lees inderdaad nooit op het forum, doe alleen redactiedingen. Dus dan zie je wel dat ik actief ben geweest, maar niet op het forum zelf. Ja nu kijk ik hier, omdat ik probeer te ontdekken welk kersenbrood dat in hemelsnaam geweest moet zijn.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #18 Gepost op: 25 december 2012, 16:41:56 »
Was het misschien een soort kersenfocaccia? Zoiets herinner ik me wel vaag.
,,,,فلافل

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Recepten van Strandpicknick
« Reactie #19 Gepost op: 25 december 2012, 21:34:58 »
Clafoutis?