Ik heb gisteren rookkaaskroketten gemaakt. Wilde ik eerst doen voor de week van de smaak, maar dat nam teveel tijd in beslag met afkoelen van de ragout enzo. Maar gisteren dan toch maar eens gaan proberen.
30 gram boter
30 gram bloem
200 ml melk
200 gram rookkaas, velletjes er vanaf en in stukjes gesneden
eetlepel gehakte peterselie
peper
ei
bloem
paneermeel
frituurvet
De boter smelten en de bloem er even in bakken. Melk beetje bij beetje toevoegen tot je een dikke roux hebt. Dan de rookkaas erin smelten. peterselie erbij en peper naar smaak.
Af laten koelen en dan kroketten of balletjes ervan maken.
Dan door het ei halen, door de bloem, weer door het ei en dan door het paneermeel. Nog een half uurtje in de vriezer zetten. En dan bakken in het frituurvet. De kroketten deed ik in 3 minuten op 180 graden
Jaimy vond ze lekker.