Maudse notenkroketjes.
NOTENKROKETJES
Voor ca. 8 stuks:
200 g gekookte aardappels
50 g hazelnoten, grofgehakt
50 g cashewnoten, grofgehakt
½ dl. water
1 kleine ui 1 dessertl. thijm
3 eetl. sesamzaad
3 eetl. tarwemeel
2 eetl. sojasaus (tamari, shoyu of ketjap
1 dessertl. mosterd
Fruit de uit in 'n beetje olie; doe de nootjes en sesamzaad erbij en laat even meebakken. Dan de sojasaus erbij, even doorroeren en laten afkoelen. Prak intussen de aardappels met het water fijn; meng er de mosterd, thijm en het meel doorheen. Daarna het notenmengsel toevoegen. Goed mengen, kroketjes vormen en frituren of bakken in de koekepan.
Annemiekese notenkroketten kon ik niet meer vinden, maar mischien was dat ook te lang geleden. Volgens mij had ze het beschreven als : smelt margarine in een pan, goi er evenveel bloem bij, leng het aan met een vloeistof (ik dacht dat zij sojamelk had gezegd, maar ik denk dat melk of groentenboulion ook zou kunnen)tot een dikke pap, gooi daar gehakte noten door. Laat het opstijven en maak er staafjes van die je frituurt.
But correct me if im wrong.
link veranderd in een recept want link werkte niet